Cum activezi meniul secret „God Mode” pe Windows 11 și versiunile mai vechi

09.11.2021
Cum activezi meniul secret „God Mode” pe Windows 11 și versiunile mai vechi

Microsoft a încercat în ultimele câteva versiuni de Windows să ofere acces ceva mai simplificat la anumite setări, încercând să ascundă vechiul „Control Panel”. Totuși, acesta încă există și multe dintre capabilitățile sale sunt în continuare utile. Aplicația de Setări din Windows 10 și chiar 11 nu permite modificarea anumitor parametri avansați, însă pentru asta există „God Mode”, un meniu secret din Windows, care oferă acces la toate capabilitățile Control Panel, pe oricare dintre sistemele de operare moderne de la Microsoft, începând cu Windows 7 și continuând cu Windows 8, 8.1, 10 și chiar noul 11.

Master Control Panel, sau „God Mode”, cum îl numește chiar Microsoft, este un folder ascuns, pe care oricine îl poate accesa în doar câteva secunde.

Tot ce trebuie să faci este un nou folder pe Desktop, indiferent de versiunea de Windows pe care o deții.

Folder-ul trebuie să aibă un nume specific, care îl transformă în „Master Control Panel”. Acesta apare în listă fără nume și poate fi realizat și șters oricând și de oricâte ori este nevoie. Ba chiar funcțiile accesibile din el pot fi transformate în scurtături.

Iată cum activezi God Mode în Windows 11 și versiunile mai vechi

  1. Click dreapta pe desktop
  2. Selectezi din meniu New > Folder
  3. Dai numele Folder-ului  „GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}” (fără ghilimele)
  4. Deschizi noul folder pentru a accesa toate funcțiile ascunse din Windows

Este important de știut că anumite funcții din God Mode pot să afecteze negativ sistemul de operare dacă modificați anumite setări pe care nu le cunoașteți. De asemenea, multe dintre aceste funcții sunt disponibile și prin alte metode din Windows, prin procese mai simple. Totuși, pentru un utilizator avansat, accesul la toate aceste opțiuni din sistemul de operare ar putea să ușureze la configurarea computerului pentru a funcționa exact așa cum își dorește.

sursa: Lifehacker

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult