Cum arată noua versiune Chrome, actualizată cu interfața Material You pentru Android 12

28.09.2021
Cum arată noua versiune Chrome, actualizată cu interfața Material You pentru Android 12

Google a început să distribuie versiunea Chrome 94 pentru Android, actualizată cu interfața Material You și suport Dynamic Coloring pe Android 12.

Începând cu versiunea 94, browserul Chrome adoptă noul stil de interfață dezvoltat de Google pentru Android 12, caracterizat prin forme rotunjite și o paletă de culori mult mai diversă.

Încă de la primul contact se face remarcată noua versiune tab switcher, cu cartonașe ceva mai mari mai rotunjite. Mai important, acestea sunt colorate dinamic pentru a reflecta stilul paginii web vizitate. La fel se întâmplă și cu grupurile de tab-uri, redate acum în culori diferite pentru o mai bună diferențiere. Din păcate, suportul Dynamic Coloring este disponibil doar sub versiunea Android 12 pentru telefoane Pixel. În schimb, pe Android 11 doar cartonașul pentru cea mai recentă pagină web este redat în tab switcher folosind o nuanță de albastru, celelalte apărând într-o nuanță de gri.

Și bara de adrese/căutare preia tenta de culoare a tab-ului, diferența fiind mai sesizabilă cu versiunea Light a interfeței Android, decât în Dark Mode.

chrome 94 material you

Google experimentează de ceva timp cu suportul Dynamic Coloring, versiunile Chrome de încercare afișând până și meniul Settings redat în nuanțe de culoare. Rămâne de văzut cât de departe va fi dus conceptul de interfață Material You, odată ce versiunea finală de Android 12 va începe să ajungă la utilizatorii de telefoane Pixel. Cert este că versiunea AOSP (Android Open Source Project) de Android 12, care va fi preluată de restul producătorilor OEM, nu oferă suport Dynamic Coloring. Aparent, Google a decis să ofere această caracteristică exclusiv pentru seria Pixel.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult