Android Generic Project este o nouă inițiativă Android pentru PC

27.08.2020
Android Generic Project este o nouă inițiativă Android pentru PC

În timp de opțiunile pentru modding pe mobil, prin aplicarea de versiuni Android neoficiale, au scăzut dramatic din pricina obstacolelor ridicate de producătorii smartphone, portarea și instalarea Android pe PC devine mult mai simplă cu ajutorul Android Generic Project.

Pornită de dezvoltatorul Bliss OS, una dintre cele mai populare ediții de Android pentru PC, inițiativa are scopul de a oferi o platformă pentru dezvoltarea de ROM-uri Android personalizate, mai ușor de instalat și folosit.

Android Generic Project simplifică instalarea Android pe PC

Android a rulat atât oficial, cât și neoficial pe computere echipate cu procesoare Intel și AMD, în mare parte datorită proiectului Android-x86. Însă, ROM-ul Android pus la dispoziția comunității de modding este cea mai simplă versiune AOSP cu putință, proiecte precum Bliss OS construind pe fundațiile acestuia pentru a oferi o experiență mai ușor de utilizat. Cu toate acestea, numărul de ROM-uri custom disponibile pentru PC este semnificativ mai mic decât oferta pentru smartphone, în principal datorită efortului considerabil necesar pentru portarea funcționalității dezvoltată inițial pentru dispozitive mobile.

Astfel, inițiativa Android Generic Project își propune să combine platforma de bază Android-x86 cu cât mai multe dintre facilitățile oferite de Google, ușurând astfel munca dezvoltatorilor care doresc să creeze ROM-uri de Android pentru PC și să le actualizeze. Mai precis, este vorba despre implementarea Project Treble și sistemul Generic System Images (GSI), pentru a construi un sistem și un flux de lucru care ușurează dezvoltarea de imagini Android pentru PC.

Spre deosebire de Chrome OS, versiunile de Android dezvoltate sub Android Generic Project vor putea fi instalate pe orice PC, laptop, sau tabletă echipată cu procesor x86, oferind fanilor Android o cale facilă de a folosi aplicațiile de mobil pe PC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult