Cum arată noul mod desktop, suportat cu versiunea Android N

Autor: Aurelian Mihai 22.03.2016
Cum arată noul mod desktop, suportat cu versiunea Android N

Similar modului Continuum oferit de platforma Windows 10 Mobile, Android N va putea asigura o experienţă Desktop veritabilă dacă ataşăm telefonul mobil la un ecran mare, aplicaţiile de Android rulând în ferestre individuale care pot fi redimensionate şi mutate oriunde pe ecran.

Disponibil încă de la prima ediţie Android N preview, suportul pentru lansarea aplicaţiilor în ferestre interactive a rămas ascuns în măruntaiele sistemului de operare, modul în care poate fi activat fiind dezvăluit abia recent. Momentan, funcţionalitatea este destul de limitată. Aplicaţiile deschise în ferestre individual nu funcţionează decât atunci când sunt aduse în prim plan (ex. redarea clipurilor YouTube se opreşte atunci când interacţionăm cu fereastra altei aplicaţii).

În viitor, cele trei butoane pentru interfaţa Android ar putea lăsa locul unui taskbar vizibil permanent pe ecran şi chiar o implementare Start Menu. Momentan aflat la fază de testare în stadiul beta, Android N va fi lansat oficial abia la toamnă, lăsând timp suficient pentru aducerea suportului multitasking şi a interfeţei pentru desktop la un nivel comparabil alternativei oferită de Windows 10 Mobile. 

Tags: