Cum descarci subtitrări în BS Player – pe înţelesul tuturor

Cum descarci subtitrări în BS Player – pe înţelesul tuturor

Playerele video moderne au simplificat mult misiunea utilizatorilor. Dacă până nu demult userii obişnuiţi întâmpinau dificultăţi în redarea unui film, fie legat de codec-uri, fie de subtitrări sau de diverse alte setări, lucrurile sunt mult mai simple în prezent pentru aceştia.

Instalarea codec-urilor şi descărcarea subtitrărilor potrivite erau două dintre cele mai dificile încercări la care era supus cu ceva vreme în urmă un utilizator lipsit de cunoştinţe avansate. Acum, ambele sarcini pot fi realizate „pe pilot automat” de playerele moderne.

Rămas unul dintre cele mai populare playere video, în pofida criticilor, BS Player a reuşit să ţină pasul cu cerinţele actuale şi să ofere, printre altele, o funcţie de descărcare a subtitrărilor.

Abordări diferite

BS Player dispune de două modalităţi de descărcare a subtitrărilor. Această operaţiune poate fi realizată atât automat, cât şi manual.

Cu setările potrivite şi o doză destul de mare de încredere în „inteligenţa artificială a aplicaţiei” poţi configura BS Player să descarce singur subtitrarea potrivită pentru filmele pe care le deschizi cu el. Poţi, de asemenea, să alegi modul „semiautomat”. Adică să laşi programul să caute automat subtitrări dar să fii tu cel care alege subtitrarea care va fi încărcată.

Cautarea automata a subtitrarilor

Mai există şi modul manual. Şi acesta are două versiuni. Prima este pe jumătate manuală. Tu dai comanda de căutare a subtitrării în player şi tot tu o selectezi pe cea care consideri că se potriveşte.

În fine, mai există un mod complet manual care constă în accesarea în browser a unui motor de căutare pentru subtitrări. Această modalitate însă nu ne interesează, este ca şi cum am căuta fără ajutorul programului.

Opţiuni

Deşi nu oferă foarte multe opţiuni pentru descărcarea subtitrărilor, BS Player bifează strictul necesar. Pentru a accesa opţiunile legate de descărcarea subtitrărilor deschizi fereastra de configurare (apeşi CTRL+P în program), intri la secţiunea Subtitles şi treci la al patrulea tab de acolo (se numeşte Online subtitles).

Subtitrari gasite

În căsuţa „Online subtitles URLs ai serviciile disponibile pentru căutarea subtitrărilor. Este recomandat să le bifezi pe amândouă. Câmpurile Username şi Password nu trebuie completate.

Sub această căsuţă ai trei opţiuni:

  • Enable online subtitles – bifezi pentru a activa funcţia de căutare automată a subtitrărilor la deschiderea unui film
  • Download only if local subtitles are not available – dacă o bifezi, programul va căuta subtitrări online doar dacă nu există deja o subtitrare pe calculator, în acelaşi folder cu filmul
  • Don’t show available subtitle list – dacă bifezi această opţiune, căutarea, descărcarea şi încărcarea subtitrărilor se va realiza complet automat; dacă o laşi debifată îţi va fi afişată o fereastră cu subtitrările găsite, iar tu o vei putea alege pe cea potrivită.

Configurarea descarcarii subtitrarilor

În fine, ultima opţiune este salvarea subtitrării descărcate într-un anumit folder. Pentru asta se apelează la anumiţi parametrii. Nu voi intra în amănunte dar, ca exemplu, dacă scrii în acel câmp „%P\%F-%L%SE” (fără ghilimele), subtitrările descărcate cu BS Player vor fi automat salvate în directorul în care se află şi filmul.

Automat sau manual

Am spus că descărcarea subtitrărilor se poate face complet automat sau doar parţial. Recomand a doua abordare. În acest fel, poţi alege singur subtitrarea care va fi descărcată dintre cele găsite.

Verificare manuala

Pe de altă parte dacă nu ai de gând să foloseşti subtitrări decât pentru anumite filme, poţi alege metoda manuală. Presupunând că ai debifat opţiunea „Enable online subtitles” amintită mai sus, poţi descărca manual subtitrări astfel:

Dai click dreapta oriunde în cadrul programului

  • În meniul afişat urmezi calea Subtitles – Check for subtitles online
  • Aici alegi să se caute pe unul din cele două servicii disponibile
  • După câteva secunde în care se va realiza căutarea îţi va fi afişată o fereastră cu subtitrările găsite
  • Acolo bifezi subtitrarea dorită şi apeşi butonul de download

Fie că alegi descărcarea automată sau cea manuală a subtitrărilor, sunt şanse mici să nu reuşeşti, chiar dacă nu eşti expert domeniu. BS Player, ca şi alte aplicaţii similare, fac foarte simplă această operaţiune.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News