Cum instalezi Google Play Store pentru a rula orice aplicație Android pe Windows 11. VIDEO

28.10.2021
foto: The Verge

Windows 11 este prima versiune a sistemului de operare Microsoft care oferă suport oficial pentru instalarea și rularea de aplicații pentru Android, sau cel puțin va fi, odată ce versiunea finală a acestei capabilități este lansată oficial. Momentan disponibilă în versiune beta, aceasta permite rularea a 50 de aplicații, dar toate sunt exclusiv disponibile în Amazon AppStore. Un dezvoltator software din Italia numit ADeltaX a reușit însă să porteze întregul Google Play Store, cu funcționalitate completă pe Windows 11, iar mai jos puteți vedea exact cum a făcut și ce pași trebuie să urmați pentru a rula orice aplicație de Android direct pe un PC.

Google Play Store poate fi instalat pe Windows 11 pentru a accesa toate aplicațiile de Android

În primul rând, este necesar să ai Windows 11 instalat pe un PC, în variantă beta, care include integrarea cu aplicațiile de Android. Apoi, ai nevoie să instalezi un subsistem Linux, fiind folosită în acest caz distribuția Ubuntu. Apoi, este necesar un pachet software, dintr-un link de pe GitHub-ul lui ADeltaX, care include toate fișierele și aplicațiile necesare pentru a instala și activa Google Play Store pe Windows. În cele din urmă, trebuie să urmărești ghidul pas cu pas, care este disponibil atât în versiune text, cât și în versiune video, pe GitHub și YouTube.

Procesul implică descărcarea aplicațiilor Google, instalarea lor și modificarea pachetelor pentru a putea rula sub Windows, folosind comenzi din Terminal-ul de Linux. Nu este un proces simplu pentru cei care nu au mai făcut așa ceva în trecut, însă există șansa ca acești pași să devină mai simplu sau automatizați în viitor.

Cert este că odată instalat, Google Play Store va rula la fel ca oricare altă aplicație de Windows, iar instalarea aplicațiilor de Android pe un computer devine la fel de simplă ca pe un smartphone. Desigur, toate aplicațiile rulează pe PC la fel ca o aplicație normală, în fereastră, nu într-un emulator de smartphone sau tabletă. Nu în ultimul rând, cei care au laptop-uri cu touchscreen, vor putea interacționa cu aplicațiile la fel ca pe telefon sau tabletă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult