Cum opreşti mesajele de notificare pentru upgrade la Windows 10

12.01.2016
Cum opreşti mesajele de notificare pentru upgrade la Windows 10

Deşi a stârnit un val de entuziasm şi aprecieri pozitive la adresa companiei, vestea că Microsoft va oferi upgrade gratuit la Windows 10 tuturor utilizatorilor de Windows 7 şi Windows 8/8.1 nu a fost la fel de bine primită de toată lumea, o proporţie semnificativă dintre utilizatori ezitând şi acum să facă saltul la noul OS. Din păcate, simpla declinare a ofertei nu pare să fie un răspuns acceptabil pentru Microsoft, mesajele de notificare continuând să apară chiar şi de două ori pe zi, în speranţa că şi cei rămaşi nehotărâţi vor ceda, până la urmă.

Însă afişarea insistentă a mesajelor de notificare, combinat cu imposibilitatea dezactivării lor permanente, nu face decât să agaseze utilizatorii netrecuţi încă în tabăra Windows 10, care găsesc acum un motiv în plus de a nu face pe placul Microsoft.

Introdusă prima dată cu un pachet de actualizare numit KB3035583 şi marcat “recommended update” pentru a fi instalat automat, aplicaţia trebuia să verifice compatibilitatea PC-ului folosit şi să informeze utilizatorul despre oferta pentru upgrade. Indiferent de motiv, simplul refuz ar fi trebuit să lase închis subiectul Upgrade. Însă povestea nu se opreşte aici, aplicaţia pentru upgrade rămânând ferm ancorată în măruntaiele sistemului de operare, continuând să afişeze recomantări pentru upgrade.

Între timp, pentru asigura că utilizatorii mai ˝descurcăreţi„ nu găsesc o modalitate pentru a se debarasa de vizitatorul nepoftit, Microsoft a relansat actualizarea KB3035583 în nu mai puţin de 9 versiuni diferite, recomandările pentru upgrade devenind mai insistente şi greu de oprit, ultima iteraţie repetând verificarea compatibilităţii şi afişarea mesajului de upgrade de câte două ori pe zi. Iar dacă totuşi refuzi de fiecare dată upgrade-ul, nu-i nimic. Microsoft va descărca oricum kit-ul de instalare Windows 10, ocupând inutil 6GB din spaţiul de stocare disponibil pe partiţia de sistem, în ideea că dacă te răzgândeşti noul OS să poată fi instalat imediat pe PC-ul tău.

Pentru ca situaţia să pară fără ieşire, simpla dezinstalare a pachetului KB3035583 nu repară modificările aduse sistemului de operare, mesajele de notificare pentru upgrade la Windows 10 continuând să apară după acelaşi tipar.

GWX Control Panel

Din fericire problema poate fi rezolvată rapid cu ajutorul unui utilitar gratuit numit GWX Control Panel. Pe lângă dezactivarea mesajelor de notificare, utilitarul promite şi să blocheze reinstalarea programului de upgrade, în eventualitatea în care Microsoft va încerca livrarea unei  noi versiuni prin serviciul Windows Update.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult