Cum porneşti Google Chrome direct în modul Incognito

Cum porneşti Google Chrome direct în modul Incognito

Browser-ul celor de la Google oferă, printre altele, un aşa numit mod Incognito. Acesta protejează intimitatea utilizatorului prin nesalvarea informaţiilor şi a site-urilor vizitate. În mod normal, activarea navigării Incognito se declanşează prin comanda New Incognito Window din meniul de configurări. Însă există şi o modalitate de a porni Google Chrome direct în modul Incognito.

Google Chrome - Incognito

Dacă găseşti util modul Incognito, poţi slava timp deschizând Google Chrome direct în acest mod, prin adăugarea unui singur parametru la sfârşitul comenzii executate de shortcut-ul programului. Este extrem de simplu, iar paşii pe care trebuie să-i urmezi sunt următorii:

Google Chrome - Incognito

  • localizezi shortcut-ul de Google Chrome care poate fi la All Programs sau chiar pe desktop
  • dai click dreapta pe iconiţă şi alegi din meniu Properties
  • în câmpul Target, unde este trecută calea către executabilul programului, adaugi un spaţiu şi următorul parametru: "-incognito" (fără ghilimele)
  • OK pentru a confirma modificarea

Google Chrome - Incognito

Asta este tot. Cu această modificare, de la acel shortcut, vei deschide Google Chrome direct în modul Incognito. Eventual poţi crea o iconiţă separată pentru modul Incognito pe care să o denumeşti diferit de cea originală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News