Cum poți bloca actualizările Windows 10 pe termen nelimitat

02.07.2020
Cum poți bloca actualizările Windows 10 pe termen nelimitat

Deși sunt esențiale pentru protejarea PC-urilor în fața atacurilor informatice, actualizările Windows 10 pot fi în egală măsură și o sursă de frustrare pentru utilizatorii care descoperă, nu de puține ori, că remediul oferit de Microsoft cauzează mai multe probleme decât rezolvă.

Din motive întemeiate, Microsoft nu permite dezactivarea permanentă a serviciului Windows Update, utilizatorii având la dispoziție doar o funcție Pause prin care utilizatorii pot amâna instalarea ultimelor patch-uri pentru 7 zile. Pentru un termen mai lung, utilizatorii pot apăsa butonul Pause de până la 5 ori în mod consecutiv, obținând cel mult 35 de zile fără actualizări Windows. Alternativ, poți intra la secțiunea Advanced options pentru a selecta exact data de la care instalarea patch-urilor Windows să fie reluată, în limita acelorași 35 de zile.

Justificarea oferită de Microsoft este că orice bug-uri sau probleme de compatibilitate descoperite în actualizările Windows ar trebui să fie deja corectate în timpul scurs de la folosirea butonului Pause.

În realitate, pot exista situații când probleme de compatibilitate cu anumite configurații de PC-uri sau software-ul instalat pe acestea, impun blocarea pe termen lung a actualizărilor primite din partea Microsoft

Separat, avem și cazul utilizatorilor care doresc să dezactiveze „pe propria răspundere” serviciul Windows Update, pentru a evita orice posibile bug-uri introduse de un patch Windows insuficient testat. Alteori, poate fi și dorința utilizatorilor de a rămâne cu o anume versiune de Windows 10, refuzând temporar sau permanent cea mai nouă revizie distribuită de Microsoft.

Cum poți bloca actualizările Windows 10, permanent

Pentru scopul propus, ai nevoie să instalezi o aplicație gratuită numită Spydish, creată pentru a asista modificarea numeroaselor setări Windows 10 fără a trece prin hățișul de meniuri creat de Microsoft.

Din interfața aplicației, dai click pe butonul Analyze și derulezi lista apărută în partea stângă până ajungi la secțiunea Updates. Dacă PC-ul tău are instalată una din versiunile Windows 10 Pro sau Enterprize, bifarea opțiunii Block major Windows updates ar trebui să oprească permanent instalarea actualizărilor Windows.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult