Ce probleme poți întâlni după instalarea Windows 10 May 2020 Update. Microsoft confirmă

29.05.2020
Ce probleme poți întâlni după instalarea Windows 10 May 2020 Update. Microsoft confirmă

Disponibil ca download oficial, Windows 10 May 2020 Update nu pune probleme cu instalarea și funcționează bine pe majoritatea configurațiilor, cu unele excepții notabile.

Microsoft confirmă că instalarea noii revizii Windows 10 nu decurge perfect pentru toată lumea. Posesorii de laptopuri echipate cu soluții de accelerare grafică NVIDIA de generație mai veche pot întâlni nedoritul ecran albastru însoțit de un mesaj de eroare încă din timpul procesului de instalare. Astfel, înainte de a trece la „treabă” ar trebui să verifici dacă nu cumva pe actuala instalare Windows 10 rulează un driver Nvidia GeForce mai vechi decât versiunea 358.00. Din fericire, actualizarea automată distribuită prin serviciul Windows Update a fost oprită deja pe configurațiile de acest tip, scutind foarte mulți utilizatori de o surpriză foarte neplăcută.

Dacă totuși instalarea a decurs normal, ai putea descoperi că anumite jocuri PC nu mai acceptă control cu ajutorul mouse-ului. Este vorba despre titlurile care folosesc API-ul GameInput, instalat ca o componentă Windows opțională odată cu jocul respectiv. Această problemă poate fi evitată nefolosind utilitarul Media Creation Tool pentru a instala la cerere May 2020 Update. În schimb, ar trebui să aștepți actualizarea prin Windows Update, propusă doar dacă această incompatibilitate nu este detectată la PC-ul tău.

Ecranele cu tehnologie Variable refresh rate (VRR) conectate la soluții de grafică integrată Intel nu funcționează corect, suportul VRR rămânând dezactivat pentru moajoritatea jocurilor.

PC-urile care folosesc anumite drivere Conexant sau Synaptics pentru interfața audio se pot bloca cu ecran BSOD, în timpul sau după instalarea May 2020 Update.

Erori și reporniri Windows neașteptate ai putea avea și dacă ai în PC instalate anumite dispozitive de rețea care funcționează exclusiv în modurile Always On, Always Connected. Printre acestea se găsesc și portabilele Surface Pro 7 și Surface Laptop 3. Cine ar fi crezut că Microsoft va omite verificarea temeinică a compatibilității tocmai cu dispozitivele din propriul portofoliu de produse. Soluția temporară găsită este ascunderea actualizării May 2020 pentru utilizatorii portabilelor mai sus amintite.

Ecran albastru cu mesaj de eroare la conectarea/deconectarea dispozitivelor de andocare prevăzute cu tehnologie Thunderbolt. Dispozitivele afectate dispun de cel puțin un conector Thunderbolt, au funcția Kernel DMA Protection pornită și Windows Hypervisor Platform oprită, combinația inducând blocarea PC-ului cu ecran BSOD.

Aplicațiile care accesează funcția ImeMode pentru a selecta între seturi diferite de caractere nu funcționează corect sub Windows 10 May 2020 Update, Microsoft urmând să remedieze această problemă cu un viitor patch.

 

Deși Microsoft a anunțat îmbunătățirea suportului Bluetooth, pe anumite configurații echipate cu chip-uri Bluetooth furnizate de Realtek conectarea simultană a mai mult de un dispozitiv Bluetooth nu este posibilă. Problema este confirmată de Microsoft și va fi remediată cu o actualizare viitoare a driverelor Realtek.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult