Cum poți instala Android 12 pe Galaxy S21 înainte de lansarea oficială

14.09.2021
Cum poți instala Android 12 pe Galaxy S21 înainte de lansarea oficială

Android 12, împreună cu interfața One UI 4, sunt disponibile deja pentru posesorii de telefoane Galaxy S21. Iată cum poți instala versiunea Beta.

Deși zvonurile dau ca sigură lansarea oficială Android 12 pe 4 octombrie, data fixată se aplică doar pentru telefoanele din familia Google Pixel, restul posesorilor de telefoane cu Android având de așteptat cel puțin până în luna decembrie.

Între timp, te poți înscrie în grupul de testare Android 12 Beta, primind acces timpuriu la noua versiune de interfață One UI 4,

Potrivit Samsung, noua versiune de OS aduce ”un număr de personalizări îmbunătățite și tehnologii de securitate”.

Vestea proastă este că programul de testare Beta nu este disponibil în toate țările lumii. Astfel, lista cuprinde China, India, Germania, Polonia, Coreea de Sud, Marea Britanie și Statele Unite. Prin urmare, dacă te afli în România ar trebui să-ți setezi telefonul pe o altă regiune, de exemplu US, bifând opțiunea afișată la prima configurare a dispozitivului (sau după un Reset la setările de fabrică). Abia apoi te vei putea înrola în programul de testare Beta, folosind un cont Samsung înregistrat tot pe regiunea respectivă.

Android 12 Galaxy S21

Cât despre noua versiune One UI, construită în jurul modificărilor Android 12, aceasta pune a accent pe opțiunile pentru personalizare și temele de interfață. Astfel, utilizatorii vor fi întâmpinați cu o abundență de noi teme mult mai colorate, plus numeroase setări pentru personalizarea aspectului și funcționalitatea dispozitivului. Sunt vizate toate aspectele interfeței Android: ecranul principal, setul de icon-uri, lista de notificări, imagini de fundal și multe altele.

La fel ca orice versiune de firmware aflată la stadiul de testare, ediția Android 12 Beta pentru Galaxy S21 vine cu potențiale bug-uri, nefiind recomandată celor care doresc să aibă parte de o experiență de utilizare fără cusur.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult