Cum va arăta noul Task Manager din Windows 11. FOTO

22.01.2022
Cum va arăta noul Task Manager din Windows 11. FOTO

În ciuda faptului că Windows 11 vine cu o interfață nouă pentru taskbar, meniul Start, meniul de setări și chiar Explorer, Microsoft nu a aliniat toate elementele sistemului de operare la noul „look”. Nu este clar exact de ce anumite modificări au întârziat deja câteva luni după lansarea oficială, însă acum încă o componentă din Windows 11 va face trecerea la interfața nouă: Task Manager, una dintre cele mai folosite aplicații din sistemul de operare.

Task Manager nu a mai primit o actualizare importantă de interfață de la lansarea Windows 8

Task Manager, sau aplicația pe care o chemăm atunci când vrem să diagnosticăm rapid o aplicație care nu răspunde la comenzi, sau scăderi de performanță, se va schimba complet în următoarele câteva luni. Un student pe nume Gustave Monce, care a mai descoperit anterior în Windows 11 elemente ascunse, dar care a și reușit să adapteze sistemul de operare pe un smartphone, a găsit fișierele cu noua interfață a aplicației.

Se pare că Microsoft o va alinia la noul Fluent Design, ceea ce înseamnă că va fi mult mai similară în design cu ceea ce vedem la alte aplicații Microsoft din ultima vreme, inclusiv cea pentru setări. În locul interfeței vechi, care datează încă de la Windows NT, cu tab-uri afișate pe orizontală în partea de sus și cu design-ul ferestrelor învechit, noul Task Manager pare mult mai modern, cu pictograme moderne care descriu componentele care sunt în utilizare în diverse aplicații, cât și un meniu vertical pentru navigarea printre diversele sale tab-uri.

task manager windows 11

Momentan, aplicația necesită ceva „muncă” pentru activarea interfeței noi (tutorial), dar probabil că va fi integrată într-un build beta al sistemului de operare pe canalul Insiders în viitorul apropiat. Abia după testare, noua aplicație va fi lansată oficial și în varianta finală a lui Windows 11.

Se pare că Windows 11 va reprezenta adevăratul pas înainte pentru sistemul de operare de la Microsoft, care va lăsa permanent în urmă multe dintre elementele foarte vechi ale acestuia. Control Panel este următoarea componentă care ar putea suferi modificări drastice, urmând ca în viitor să fie eliminat complet, iar funcționalitatea sa să fie integrată complet în aplicația pentru setări.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult