Modificări în Windows 11: opțiuni vechi din Control Panel se mută în Settings

17.12.2021
Modificări în Windows 11: opțiuni vechi din Control Panel se mută în Settings

În timp ce noua interfață Windows 11 încearcă să sugereze că este vorba despre un nou început pentru sistemul de operare de la Microsoft, sub noul strat de vopsea găsim de obicei aceleași elemente pe care le cunoaștem de la multe dintre variantele anterioare. Control Panel, vechiul spațiu din care modificam majoritatea setărilor din Windows, încă există, însă Microsoft face eforturi pentru a înlocui multe dintre funcțiile sale cu aplicația Settings, unde s-au mutat multe dintre opțiuni. De curând, Microsoft a mai făcut un pas către eliminarea completă a Control Panel.

Windows 11 face încă un pas spre modernizare

Noile versiuni de test de Windows 11, disponibile prin intermediul programului Insiders, demonstrează că Microsoft lucrează la integrarea tuturor opțiunilor în aplicația Settings.

Chiar dacă posibilitatea de a dezinstala aplicații exista de multă vreme în Settings, Windows avea tendința să te redirecționeze tot către vechiul meniu add/remove din Control Panel. De acum însă, Windows 11 va folosi exclusiv aplicația Settings pentru dezinstalare. De asemenea, pentru dezinstalarea anumitor update-uri de Windows, era necesară accesarea vechiului meniu. Acum, și această opțiune se găsește în aplicația Settings.

În continuare unele dintre setările avansate pentru conturi de utilizatori, securitate sau rețea se găsesc doar în Control Panel, dar, în timp, și acestea vor fi mutate într-un meniu mai bine organizat.

Viteza cu care aceste modificări sunt adoptat este însă îngrijorătoare. Prima versiune a aplicației Settings a apărut odată cu Windows 8. De atunci au mai existat Windows 8.1 și Windows 10, care au încercat la rândul lor să integreze noi opțiuni în aceasta. Totuși, trei versiuni mai târziu, Windows 11 tot nu a terminat tranziția de la vechiul Control Panel.

Având însă în vedere faptul că Microsoft pare să ia în calcul mai mult feedback-ul utilizatorilor în cazul actualizărilor pentru noul sistem de operare, s-ar putea ca modernizările să aibă loc într-un ritm mai accelerat.

Nu este însă clar când va fi lansată versiunea finală de Windows 11 care mută noile opțiuni în Settings, dar fiind deja în teste, probabil că nu va dura foarte mult.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult