Curând, vei putea prelua apelurile primite pe telefon și folosind TV-ul cu Android

08.06.2023
Curând, vei putea prelua apelurile primite pe telefon și folosind TV-ul cu Android

Google actualizează platforma Android TV 14 beta cu suport pentru recepționarea notificărilor și chiar preluarea apelurilor primite pe telefon. Funcționalitatea va fi disponibilă inclusiv cu alte aplicații suportate, care includ funcție de mesagerie audio/video.

Accesoriile de tip webcam și microfon compatibile cu Smart TV-uri bazate pe Android ar pute fi la mare căutare în viitorul apropiat, Google actualizând platforma Android TV cu suport nativ pentru preluarea apelurilor primite pe telefoane cu Android. Vestea proastă este că pentru a te putea bucura de noua funcționalitate vei avea nevoie de un televizor care să fie cel puțin eligibil pentru actualizare la platforma Android TV 14. Iar dacă numerotarea pare „ciudată”, este pentru că Google a decis să sară cu totul peste versiunea Android TV 13, in ideea că discrepanța față de versiunea pentru smartphone ar stârni confuzie, totodată descurajând în mod inutil vânzările de televizoare cu Android TV.

Testată deja în cerc restrâns, versiunea Android TV 14 beta 1 suportă deja recepționarea notificărilor pentru apeluri primite pe telefon, cu opțiunea preluării acestora pe TV. Singura condiție este ca televizorul deja actualizat cu versiunea potrivită de firmware să fie conectat la același cont Google setat și pe telefon.

În cele din urmă, funcționalitatea va fi extinsă și la apeluri video primite în aplicații terțe (ex. Messenger sau WhatsApp). Desigur, cu condiția ca TV-ul folosit să dispună de hardware-ul necesar, cum ar fi microfon și cameră video încorporată. Iar pentru facilitarea unei compatibilități extinse Google adaugă opțiuni precum conectare bluetooth pentru căști audio externe.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult