Cyanogen ar putea renunţa la sistemul său de operare pentru a se concentra pe aplicaţii – UPDATE

26.07.2016
Cyanogen ar putea renunţa la sistemul său de operare pentru a se concentra pe aplicaţii - UPDATE

UPDATE: Kirt McMasterCEO-ul, Cyanogen a comentat pe baza acestor informaţii pe contul personal de Twitter. Deşi a confirmat faptul că o parte dintre angajaţi au fost concediaţi, acesta a informat faptul că Cyanogen renunţă la sistemul său de operare. Acesta a declarat că „Cyanogen NU va pivota către aplicaţii. Suntem o compoanie producătoare de sisteme de operare, iar misiunea noastră este de a realiza un ANDROID DESCHIS.”

Încă de când a devenit o companie de sine stătătoare, Cyanogen Inc. s-a distanţat puţin de începuturile sale, clădite pe baza unei versiuni de Android personalizată. Se pare însă că noua direcţie a companiei nu mai integrează deloc sistemul de operare Cyanogen OS, dacă se dovedeşte că cele mai recente zvonuri despre restructurarea Cyanogen sunt adevărate. Conform acestor informaţii neconfirmate, compania a concediat echipa de dezvoltarea din spatele sistemului de operare, urmând să se reorienteze către aplicaţii.

Zvonurile spun că aproximativ 20% dintre angajaţii Cyanogen Inc., majoritatea responsabili pentru dezvoltarea sistemului de operare Cyanogen OS şi testarea acestuia au primit vestea restructurării în cursul zilei de ieri. 30 de angajaţi îşi pierd astfel slujba în cursul acestei tranziţii, echipele de testare din cadrul sediilor din Seattle şi Palo Alto fiind eliminate, iar sediile din Lisabona şi India cel mai probabil că vor fi închise.

Această decizie pare să vină în urma refuzului producătorilor de smartphone-uri să integreze Cyanogen în produsele lor, singurele înţelegeri de succes fiind cu Micromax şi cu OnePlus pentru modelul One.În ultimele câteva luni, mai mulţi oameni din conducerea companiei au plecat, însă au fost făcute şi angajări precum Lior Tal, noul COO. Acesta a venit de la Facebook şi pare să supervizeze perioada de tranziţie.

Nu este clar ce înseamnă tranziţia spre aplicaţii, însă probabil că are legătură cu iniţiativa MOD, o integrare mai adâncă a unor servicii şi aplicaţii terţe în codul Android. Aşteptăm însă comunicări pe căi oficiale din partea Cyanogen Inc., pentru a putea confirma sau infirma noile zvonuri.

Citeşte şi Asistenta virtuală Cortana va fi integrată în Cyanogen OS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult