De acum, poți folosi orice telefon Samsung pentru a rula aplicații de Android pe PC

16.09.2020
De acum, poți folosi orice telefon Samsung pentru a rula aplicații de Android pe PC

Suportul pentru rularea aplicațiilor de Android în ferestre individuale pe ecranul PC-urilor cu Windows 10 este disponibil acum pe orice telefon Samsung. Inițial, această dotare a fost prezentată ca o exclusivitate pentru telefoanele din seria Galaxy Note 20.

Când Samsung a anunțat noua serie Galaxy Note 20, compania a dezvăluit și o funcție cel puțin interesantă, implementată cu ajutorul aplicației Microsoft Your Phone și disponibilă exclusiv pentru noul flagship. Concret, atunci când telefonul Galaxy Note este conectat la PC folosind aplicația Your Phone, în interfața versiunii pentru PC vor apărea toate aplicațiile instalate pe telefon, utilizatorii având posibilitatea să le ruleze în ferestre individuale, ca și cum ar fi aplicații native pentru Windows 10. În realitate, acestea sunt pornite tot pe telefonul mobil, ceea ce apare în fereastra Windows fiind echivalentul unei sesiuni Remote Desktop, vizând doar aplicația respectivă.

Poți folosi aplicații Android sub Windows 10, doar dacă ai un telefon Samsung

Între timp, partea de înțelegere care viza exclusivitate pentru Galaxy Note 20 a expirat, funcționalitatea apărând acum și pentru alți utilizatori de Android, atât timp cât folosesc tablete sau telefoane Samsung.

Cam intrusivă prin faptul că are un consum cam mare de baterie și servește drept „cal troian” pentru promovarea întregii oferte de servicii Microsoft, aplicația Your Phone este totuși folositoare prin faptul că servește ca și punte de legătură între telefoanele cu Android și PC-uri Windows. Spre exemplu, poți folosi aplicația Microsoft pentru transferuri wireless de fișiere între PC și telefon, mesagerie SMS, preluarea apelurilor de pe telefon, verificarea notificărilor și chiar sesiuni Remote în care accesezi direct ecranul Android.

Ceea ce oferă noua funcție dezvoltată împreună cu Samsung este o modalitate de a folosi aplicațiile Android ca și cum ar fi aplicații Windows native. Rulând în ferestre individuale, acestea apar în taskbar-ul Windows  și pot avea propriile scurtături pe Desktop sau Start Menu. Singura limitare, pe care Microsoft promite că o va elimina în curând, este că nu poți rula mai multe aplicații simultan.

Din păcate, limitarea privind folosirea dispozitivelor Samsung probabil că nu va dispărea prea curând, parteneriatul cu Microsoft având ca principal obiect obținerea unui avantaj competitiv în fața altor producători de dispozitive cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video