Dezvoltatorul Windows le dă 100.000 de dolari hackerilor care îi compromit Linux-ul

08.05.2020
Dezvoltatorul Windows le dă 100.000 de dolari hackerilor care îi compromit Linux-ul

Microsoft pune până la 100.000 de dolari la dispoziția hackerilor și cercetătorilor care reușeșc să compromită sistemul său de operare Linux pentru dispozitive Internet of Things (IoT).

Platforma Azure Sphere OS a fost anunțată în 2018 și a fost gândită pentru a rezista la diverse tipuri de atacuri informatice. Compania vrea, însă, să se asigure că securitatea sistemului de operare bazat pe Linux este desăvârșită, de aceea apelează la hackerii etici.

Starbucks a adoptat deja platforma Microsoft, disponibilă pentru clienți începând cu luna februarie a acestui an, pentru a-și securiza dispozitivele conectate la internet din cafenele.

Competiția, numită Azure Sphere Security Research Challenge, va dura trei luni (1 iunie – 30 august), iar cei care doresc să primească recompense trebuie să se înregistreze pentru eveniment. Perioada de înscieri va dura până pe 15 mai.

Vor fi aleși 50 de hackeri (sau echipe) care vor concura pentru recompense.

Partenerii Microsoft în această competiție sunt Avira, Baidu International Technology, Bitdefender, Bugcrowd, Cisco Systems Inc (Talos), ESET, FireEye, F-Secure Corporation, HackerOne, K7 Computing, McAfee, Palo Alto Networks și Zscaler.

Piața IoT a avut o valoare de 193 de miliarde de dolari în 2019 și va ajunge să valoreze 657 de miliarde de dolari în 2025, potrivit firmei de cercetare a pieței Orbi Research.

Foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult