Din 5 septembrie, vom putea găsi şi aplicaţii pe Steam

09.08.2012
Din 5 septembrie, vom putea găsi şi aplicaţii pe Steam

Într-un interviu acordat celor de la Forbes, Mark Richardson de la Valve Software a confirmat că celebra platformă pentru distribuţia digitală a jocurilor Steam va oferi, începând cu data de 5 septembrie, şi aplicaţii.

Primele indicii privind extinderea platformei dincolo de lumea jocurilor au ieşit la iveală acum o lună, când aplicaţia Steam pentru platforma Android a afişat, pentru câteva ore, zece noi categorii de produse. Evident goale la acea dată, aceste categorii acopereau domenii precum modelare şi grafică 3D, producţie audio, editare foto, finanţe, utilitare şi altele.

Conform declaraţiilor făcute de oficialul Valve, 40 de milioane dintre utilizatori şi-au exprimat dorinţa de a vedea în cadrul ofertei Steam şi alte produse software, nu doar jocuri. După Steam Greenlight, iniţiativa care permite deja utilizatorilor să nominalizeze jocurile pe care ar dori să le vadă pe Steam şi să permită companiei Valve să stabilească legături cu cei mai interesanţi dezvoltatori, lansarea aplicaţiilor software este cea de-a doua schimbare majoră operată în cadrul serviciului în această vară.

Dezvoltatorii software care vor apela la distribuţia digitală a produselor proprii vor beneficia de suportul SteamWorks folosit de jocuri, acesta oferind o instalare simplificată, actualizare automată şi sincronizarea cloud a datelor. Cererile pentru admiterea aplicaţiilor în cadrul serviciului se va face tot prin intermediul Greenlight.

Valve Software intră astfel în concurentă directă cu Apple şi Google, ale căror magazine pentru aplicaţii au fost deja deschise, şi Microsoft, al cărui Windows Store va deveni activ odată cu lansarea din octombrie a sistemului de operare Windows 8, având însă şi avantajul unei popularităţi foarte mari şi a unei experienţe de şapte ani în domeniul distribuţiei digitale de conţinut.

Din 5 septembrie, alături de jocuri vom putea găsi şi aplicaţii

Urmărește Go4IT.ro pe Google News