Cum instalezi Windows 10 May 2020 Update – download oficial

28.05.2020
Cum instalezi Windows 10 May 2020 Update - download oficial

Microsoft a lansat oficial Windows 10 May 2020 Update. Utilizatorii care doresc să instaleze cea mai nouă versiune de Windows 10 trebuie doar să descarce programul de instalare pus la dispoziţie pe website-ul Microsoft, sau să verifice disponibilitatea actualizării prin serviciul Windows update.

Având în vedere multitudinea de configurații PC, este posibil ca unele instalări Windows 10 să ridice probleme de compatibilitate neanticipate de Microsoft. Preîntâmpinând această situație, compania a decis să nu grăbească instalarea prin serviciul Windows Update, noua versiune Windows 10 apărând deocamdată doar pentru o parte dintre utilizatori. Mai mult decât atât, Microsoft va lăsa acestora posibilitatea să decidă singuri momentul potrivit pentru instalare.

Luând toate măsurile pentru a evita lăsarea nefuncțională a PC-urilor în plină pandemie COVID-19, Microsoft lansează practic în ultima clipă actualizarea numită May 2020. Chiar și așa, va dura câteva săptămâni până ce aceasta va ajunge efectiv pe PC-urile utilizatorilor.

Considerată prea importantă pentru a suferi noi amânări, versiunea Windows 10 May 2020 Update include destul de multe îmbunătățiri:

  • Conexiuni mai rapide și mai ușoare – noua versiune Windows promite asocierea mai rapidă și mai ușoară a dispozitivelor Bluetooth. Acum, toate interacțiunile necesare se pot face direct de la secțiunea Notificări (în loc de meniul Settings) cu mai puțini pași.
  • Mai multe alternative la autentificarea cu parolă, folosind Windows Hello – recunoaștere facială, amprentă, cod PIN. Poți activa conectarea fără parolă pentru conturile Microsoft accesând Setări> Conturi> Opțiuni de conectare pe computerul Windows 10, unde bifezi pe „On” setarea „Require Windows Hello sign-in for Microsoft accounts”. Important de știut, această funcționalitate depinde și de suportul hardware oferit.
  • Suport pentru redenumirea desktop-urilor Windows – În loc de „Desktop 1” sau „Desktop 2”, poți seta alte nume mai potrivite cu obiceiurile tale de utilizare. Utilizarea desktopului virtual în Windows 10 îți permite să extinzi desktopul dincolo de limitările fizice ale spațiului disponibil pe ecran, să-ți organizezi mai bine activitățile desfășurate, comutând totodată cu ușurință între ele.
  • Suport pentru API-ul DirectX 12 Ultimate – printre noutățile oferite se numără DirectX Raytracing și Variable Rate Shading (VRS)
  • Versiune îmbunătățită Microsft Edge – web browserul Microsoft reduce cu până la 27% consumul de memorie RAM, îmbunătățind performanțele resimțite pe configurații modeste de PC-uri
  • Opțiune Keep on Top în aplicația Calculator
  • Versiune îmbunătățită a aplicației Notepad – include acum opțiune de căutare find/replace, zoom rapid în text și reminder pentru salvarea documentului editat.

  • Funcționalitate extinsă în aplicația Your Phone – Acum poți prelua de pe PC apelurile de voce primite pe telefonul cu Android, răspunde și trimite SMS-uri, suna contactele din agentă – direct pe computer fără a avea telefonul Android lângă computer. Mai mult, poți verifica notificările și obține acces instantaneu la fotografiile și aplicațiile de pe telefonul cu Android, cu care vei putea interacționa folosind ecranul și tastatura PC-ului.
  • O nouă experiență Cortana, bazată pe chat – asistentul Cortana primește o nouă interfață în care poți tasta solicitările tale folosind limbaj natural, atunci când din diferite motive nu poți folosi recunoașterea vocală.

  • Facilități pentru Accesibilitate îmbunătățite – Narrator News, Windows Magnifier, interacțiune folosind mișcările ochilor (necesită hardware specializat).

Poți descărca și instala Windows 10 May 2020 Update fără să aștepți mesajul prin Windows Update, folosind programul de instalare pus la dispoziție chiar de Microsoft.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult