DuckDuckGo, web browserul centrat pe confidențialitate, disponibil acum și pentru Windows

25.06.2023
DuckDuckGo, web browserul centrat pe confidențialitate, disponibil acum și pentru Windows

Lansat în urmă cu nouă luni pentru MacOS, web browser-ul DuckDuckGo poate fi instalat acum și pe PC-urile Windows.

Pe Android, browser-ul DuckDuckGo este bazat pe motorul de randare WebView, soluție open-source deja inclusă cu sisteme de operare precum Android, în timp ce pe PC regăsim o versiune minimală a motorului Chromium. De aici, compania este responsabilă cu dezvoltarea funcțiilor de confidențialitate, dar și anumite capabilități ce ar putea deveni unice în industrie. Din motive de compatibilitate, versiunea de macOS folosește WebKit, motorul nativ din spatele browser-ului Safari. Însă și aici, totul în jurul afișării paginii este construit de DuckDuckGo, de la modul în care arată bara de adrese, până la butoanele de refresh și comportamentul tuturor opțiunilor disponibile. Astfel, DuckDuckGo Browser poate să renunțe la multe dintre capabilitățile integrate în alte browser-e, care nu sunt obligatoriu folosite direct de către utilizatori și care duc la o experiență mai greoaie.

Revenind la versiunea DuckDuckGo pentru PC, implementarea motorului Chromium este una minimalistă, în sensul randării la nivel de bază și asigurarea compatibilității cu site-urile web. Utilizatorii își pot importa parolele și bookmark-uri web browser-ul anterior, singurul aspect ce ar putea creea probleme fiind lipsa suportului pentru extensii. Astfel, fără Adblock, deocamdată.

Browserul include propriul manager de parole care își poate aminti și completa automat datele de conectare. DuckDuckGo pentru Windows poate sugera acum și parole sigure pentru noi autentificări. Compania spune că această funcționalitate va deveni mai convenabilă odată ce va fi finalizată opțiunea de sincronizare privată între dispozitive, ceea ce va permite utilizatorilor să-și sincronizeze colecția bookmark și parole între diferite dispozitive.

„DuckDuckGo pentru Windows este echipat cu alternativa noastră de protecție a confidențialității: browserul blochează trackerele invazive înainte de a se încărca, eliminând efectiv reclamele”.

„(Deoarece atât de multe reclame funcționează în acest fel, veți vedea mult mai puține reclame – dacă există deloc.) De asemenea, eliminăm spațiul alb lăsat în urmă de acele reclame pentru un aspect curat, fără distragere, fără a fi nevoie de un blocant exterior de anunțuri.”

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult