Ecosistemul Android face saltul la generaţia KitKat: unul din trei dispozitive foloseşte deja Android 4.4

02.12.2014
Ecosistemul Android face saltul la generaţia KitKat: unul din trei dispozitive foloseşte deja Android 4.4

Potrivit unui raport oficial publicat de Google, versiunea KitKat a platformei Android creşte rapid în popularitate, fiind în prezent folosită pe aproximativ 1 din 3 dispozitive aflate în circulaţie. Cota de piaţă adjudecată de versiunea Android 4.4 ajunge astfel la 33.9%, comparat cu 30.2% în luna octombrie.

Principalul perdant este versiunea Jelly Bean, care a scăzut în luna noiembrie sub pragul de 50% cotă de piaţă (comparat cu 50.9% în octombrie), o parte dintre dispozitivele care o folosesc fiind actualizate la revizia Android KitKat.

Android, la generaţia KitKat: unul din trei dispozitive rulează deja versiunea Android 4.4

Prea vechi pentru a mai primi actualizări, dispozitivele echipate cu versiunile Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), Android 2.3 (Gingerbread) şi Android 2.2 (Froyo) au parte de o cădere mai lentă, cauzată doar de înlocuirea fizică a dispozitivelor cu altele noi.

Lansată în urmă cu foarte puţin timp, revizia Android 5.0 Lollipop nu apare în clasamentul pentru luna noiembrie, cota de piaţă deţinută fiind oricum nesemnificativă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult