Facebook a cumpărat MSQRD, una dintre cele mai populare aplicaţii ale momentului

09.03.2016
Facebook a cumpărat MSQRD, una dintre cele mai populare aplicaţii ale momentului

MSQRD, o aplicaţie care a apărut de nicăieri şi a devenit extrem de populară peste noapte, a fost cumpărată de Facebook. MSQRD oferă o selecţie de filtre şi efecte care pot fi puse peste feţele persoanelor aflate în faţa camerei frontale a smartphone-urilor. Utilizatorul se poate doar amuza văzând cum îi stă cu aceste măşti sau poate face clipuri video în care le poartă şi pe care le poate distribui ulterior pe reţelele de socializare. 

Sunt disponibile filtre cu feţe de celebrităţi, de animale sau unele hazlii.

Filtrele MSQRD vor apărea, probabil, la un moment dat şi în aplicaţiile Facebook. Dar, deocamdată, firma care dezvoltă titlul, Masquerade Technologies, va opera autonom.

Citeşte şi: Facebook le va permite utilizatorilor să ignore transmisiunile video live

La scurt timp după ce a apărut în magazinul virtual App Store, MSQRD a intrat în topul celor mai populare cinci aplicaţii şi are un rating de cinci stele din cinci posibile. Aplicaţia este disponibilă, dar într-o formă mai simplă, şi pentru sistemul de operare Android.

„Masquerade a construit o aplicaţie fantastică, MSQRD, cu tehnologie pentru video de clasă mondială”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Cei trei fondatori ai Masquerade, Eugene Nevgen, Sergey Gonchar şi Eugene Zatepyakin, vor lucra la biroul din Londra al Facebook.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult