Facebook adaugă stickere peste fotografii

20.02.2015
Facebook adaugă stickere peste fotografii

Fără prea multe avertismente, Facebook a primit capabilităţi noi cu referire la publicarea şi trimiterea de imagini. Deja popularele „sticker-e” care apar peste tot în comentarii pe reţeaua de socializare, pot fi acum ataşate oricărei imagini de pe Facebook înainte de a o ataşa la un articol sau la un mesaj. Acesta este doar un nou pas către adoptarea acestor imagini în toate componentele Facebok.

Opţiunea „stickers” a fost lansată în urmă cu aproape doi ani ca o nouă formă de „smileys”. Acestea puteau fi trimise doar prin intermediul ferestrelor de chat de pe Facebook şi exista doar o selecţie limitată. Între timp, Facebook a adăugat mai multe pachete pe diverse teme, cât şi posibilitatea de a le ataşa la comentarii. Noua aplicaţie Facebook pentru mobile oferă posibilitatea de a lipi aceste imagini peste fotografiile personale. Acestea pot fi ataşate în articole noi, comentarii, cât şi în mesaje private.

Funcţia este disponibilă chiar şi în Facebook Messenger şi poate duce la creaţii amuzante. Din păcate însă, faptul că imaginile de pe sticker-e sunt proprietare va îngrădi creativitatea utilizatorilor. Facebook nu oferă posibilitatea de a adăuga propriile decupaje, ci lasă utilizatorii să manipuleze doar ce este deja inclus. Poţi mări sau micşora imaginile şi le poţi schimba poziţia, însă cam aici se termină controlul utilizatorului. Această idee nu este tocmai nouă, fiind testată în trecut într-o aplicaţie separată numită Stickered, care oferea aceeaşi funcţionalitate, însă separată de aplicaţiile principale Facebook şi Messenger.

Momentan, nu toţi cei care au cea mai recentă variantă a aplicaţiei Facebook pentru mobile pot accesa noua funcţie. Asemeni tuturor actualizărilor pentru serviciile online foarte populare, sticker-ele pentru fotografii vor apărea treptat pentru fiecare utilizator. În momentul în care funcţia devine activă, aplicaţia va îndemna utilizatorii să o încerce prin intermediul unor baloane de notificări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult