Facebook dezvăluie ce va putea şi ce nu va putea face noua sa interfaţă Home

08.04.2013
Facebook dezvăluie ce va putea şi ce nu va putea face noua sa interfaţă Home

Atunci când vine vorba utilizarea datelor cu caracter personal, reputaţia Facebook nu este una prea grozavă. Începând cu reticenţa cu care utilizatorii sau potenţialii utilizatori privesc cantitatea foarte mare de date cu caracter personal pe care o comasează cea mai mare reţea de socializare din lume şi terminând cu unele declaraţii nefericite făcute de Mark Zuckerberg, Facebook şi-a făcut un renume cam prost şi nu este de mirare că ultimele lansări au fost însoţite de declaraţii liniştitoare.

Într-un articol publicat pe blogul companiei, reprezentanţii companiei au explicat ce poate face şi ce nu poate face cel mai recent produs anunţat, interfaţa Facebook Home pentru Android. Conform informaţiilor oferite, comportamentul interfeţei Facebook Home nu va diferit de cel al aplicaţiei de sine stătătoare Facebook oferită în prezent.

Astfel, Facebook Home va colecta aceleaşi date privind geolocalizarea, iar aceste servicii vor putea fi oprite. Interfaţa va putea colecta date referitoare la aplicaţiile lansate din Home Launcher, însă datele conţinute de acestea nu vor putea fi accesate decât prin intermediul API-urilor clasice Facebook, la fel ca în prezent. Acest lucru este valabil doar pentru aplicaţiile pornite din interfaţa Facebook Home, nu şi din cea a sistemului gazdă Android, care nu vor fi afectate. Interacţiunile în cadrul serviciului vor fi tratate identic cu cele din aplicăţiile curente dedicate.

În cazul utilizatorilor care vor folosi telefonul HTC First sau alte modele pe care Facebook Home va fi preinstalat, vor fi agregate şi informaţii despre notificările primite, dar nu şi despre conţinutul lor. În cazul aplicaţiei Facebook Home care va fi disponibilă de vineri în Play Store,  sistemul de notificări Android nu va fi afectat, deci potenţialii utilizatori interesaţi nu vor trebui să-şi facă nici măcar această grijă.

În final, compania a ţinut să-şi asigure utilizatorii că aceştia vor primi în continuare actualizări pentru aplicaţiile de sine stătătoare, în caz că cineva avea impresia că Facebook şi-a pierdut minţile şi va încerca să împingă Home ca unic mod de acces la reţeaua sa socială. Aceste clauze de utilizare şi confidenţialitate pot suferi modificări în timp, însă trebuie remarcat totuşi faptul că, dacă Facebook nu a reuşit să-şi repare reputaţia până în ziua de astăzi, măcar nu înrăutăţeşte lucrurile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News