HTC First, primul telefon mobil cu Facebook Home

05.04.2013
HTC First, primul telefon mobil cu Facebook Home

Împreună cu interfaţa Android particularizată Facebook Home, compania a prezentat ieri seară şi primul telefon mobil pe care aceasta va fi preinstalată. Numit First, acesta va fi produs de către HTC, un producător care a mai încercat şi în trecut să ofere o integrare Facebook superioară prin lansarea modelelor Salsa şi ChaCha, fără a avea însă prea mare succes.

HTC First va fi disponibil începând cu data de 12 aprilie, atunci când şi Facebook Home va fi publicat în Google Play. Spre deosebire de modelele anterioare cu integrare Facebook, care nu au avut la vremea lor dotări prea bune, First va fi un produs poziţionat undeva în partea superioară a gamei mid-range.

HTC First va fi primul telefon mobil care va folosi un chip din familia Snapdragon 400 de la Qualcomm, acesta oferind un procesor Krait dual-core tactat la 1,4 GHz şi un nucleu grafic Adreno 305. Lista de dotări mai include un ecran cu diagonală de 4,3” şi rezoluţie HD, o memorie RAM cu o capacitate de 1GB, 16 GB de stocare internă şi o baterie de 2000 mAh. Telefonul  va oferi o cameră foto principală cu un senzor de 5 MP şi o cameră frontală de 1,6 MP, conectivitatea incluzând un adaptor wireless 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC şi, mai puţin obişnuit pentru această clasă, suport 4G.

După cum deja am menţionat, Facebook Home va putea fi instalată pe telefoanele care rulează Android 4.0 sau mai nou. Versiunea preinstalată pe HTC First va oferi însă unele facilităţi suplimentare care nu vor fi oferite de aplicaţia separată, cum ar fi integrarea cu Google Calendar sau Outlook, un sistem de notificări îmbunătăţit şi integrare Google Search.

HTC First va debuta iniţial în Statele Unite, ca o exclusivitate pentru AT&T, însă Orange Franţa şi EE UK au afirmat că acesta va ajunge şi în ofertele lor, deci este o disponibiltiate mai largă în Europa nu este exclusă. Preţul de comercializare anunţat va fi de 450 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News