Facebook înlocuieşte iPhone-urile angajaţilor cu telefoane Android

03.11.2015
Facebook înlocuieşte iPhone-urile angajaţilor cu telefoane Android

Aplicaţia de Android a reţelei de socializare Facebook este de multe ori în urma celei pentru iOS, primind acces la anumite funcţii mult mai târziu. Se pare că acest lucru se va schimba, întrucât Chris Cox, chief product officer în cadrul Facebook, a început să interzică utilizarea de dispozitive iOS în cadrul echipei sale, înlocuindu-le cu smartphone-uri şi tablete Android.

Motivul din spatele acestei decizii nu este numai pentru a aduce funcţii mai rapide pe Android, ci pentru a îmbunătăţi întreaga experienţă de utilizare a aplicaţiei pe această platformă. Majoritatea utilizatorilor de Facebook folosesc smartphone-uri cu Android, iar mulţi dintre aceştia sunt în ţări emergente. Astfel, aplicaţia de Facebook trebuie adaptată mai rapid la dispozitive fără putere de procesare mare, care pot funcţiona chiar şi pe reţele 2G. Fiind afectaţi direct de necesitatea de a utiliza reţeaua de socializare pe astfel de dispozitive, cei din echipa de dezvoltare vor avea o mai bună înţelegere a necesităţilor utilizatorilor.

Chris Cox a dus această iniţiativă la un nivel şi mai înalt, pornind evenimentele „2G Tuesdays”. În fiecare marţi, angajaţii Facebook primesc o notificare în aplicaţie care trece aplicaţia în mod 2G pentru o oră. Astfel, dezvoltatorii pot înţelege modul în care software-ul lor se comportă pe astfel de reţele de viteză mică şi ce pot îmbunătăţi pentru a accelera aplicaţia. Desigur, această iniţiativă este opţională, existând o opţiune de a spune „nu” vitezei limitate.

Dacă aplicaţia de Facebook va fi îmbunătăţită pe Android datorită acestei iniţiative vom vedea în lunile următoare. Compania lansează actualizări odată la două săptămâni pe ambele platforme, iar optimizările vor face parte dintr-un proces evolutiv şi lent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult