Facebook Messenger are 500 de milioane de utilizatori activi

11.11.2014
Facebook Messenger are 500 de milioane de utilizatori activi

Decizia de a muta mesageria de pe Facebook din aplicaţia de mobil principală într-o aplicaţie separată nu a fost lăudată de utilizatori, însă cifrele oficiale spun că această mişcare a fost un succes. Mark Zuckerberg a dezvăluit într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri că aproximativ 500 de milioane de utilizatori folosesc Facebook Messenger pe mobil în fiecare lună.

CEO-ul gigantei reţele de socializare a recunoscut faptul că instalarea unei aplicaţii separate a fost o pretenţie destul de mare, însă decizia a fost făcută pentru a putea îmbunătăţi experienţa de utilizare a serviciului de mesagerie. Aparent Facebook consideră că fiecare funcţie ar trebui să fie separată în propria aplicaţie pentru a o putea executa mai bine.

Facebook a dezvăluit că în fiecare zi sunt transmite 10 miliarde de mesaje prin intermediul serviciului de mesagerie, însă acestea erau înainte ascunse în spatele unei aplicaţii complexe, cu multe tab-uri. Odată cu trecerea serviciului exclusiv în aplicaţia Messenger, mesajele transmise prin intermediul reţelei de socializare sunt la fel de uşor de accesat precum cele trimise prin alte servicii precum iMessage, Hangouts, WhatsApp sau Viber.

Adevărul este că în ultimii ani aplicaţia Facebook de mobil devenise puţin cam prea cuprinzătoare pentru binele său. Multe dispozitive mai puţin performante începeau să încarce fluxul de ştiri din ce în ce mai greu, iar accesarea fiecărei funcţii separate aducea de la sine timpi în plus de aşteptare. Odată cu separarea mesageriei de aplicaţia principală, ambele experienţe au devenit mai rapide şi mai plăcute.

Deşi cifra de 500 de milioane de utilizatori a mai fost comunicată în legătură cu download-urile de Facebook Messenger, aceasta nu reprezenta şi numărul de utilizatori activi. Odată cu acest anunţ este clar că acele download-uri nu au fost făcute doar din curiozitate. În ritmul acesta, Facebook Messenger ar putea depăşi în curând chiar şi numărul de utilizatori de WhatsApp, care înregistrează momentan aproximativ 600 de milioane de conturi active în fiecare lună.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult