Facebook elimină mesageria din aplicaţiile pentru mobil, Messenger va deveni obligatoriu

10.04.2014
Facebook elimină mesageria din aplicaţiile pentru mobil, Messenger va deveni obligatoriu

Utilizatorii Facebook care se conectează de pe telefoanele mobile s-au obişnuit să aibă acces la toate serviciile pe care le oferă cunoscuta reţea de socializare direct din cadrul aplicaţiei dedicate. Compania nu pare însă prea mulţumită de atenţia pe care o acordăm aplicaţiei separate Facebook Messenger şi intenţionează să ne facă să o iubim chiar dacă nu vrem, anunţând că va elimina treptat mesageria instantanee din aplicaţiile Facebook pentru telefoanele mobile.

Facebook Messenger a fost lansat acum doi ani şi jumătate pe platformele Android şi iOS, ulterior bucurându-se de atenţie şi sistemele de operare BlackBerry OS şi Windows Phone. De-a lungul acestui interval de timp, compania s-a străduit să facă din acest produs un client de mesagerie complex, adăugând-i funcţii pentru convorbiri telefonice VoIP, mesagerie vocală şi integrare cu agenda telefonică.

Pentru a grăbi adopţia acestui produs software , compania a anunţat că va elimina treptat facilităţile de mesagerie instantanee din aplicaţiile Facebook pentru Android şi iOS şi va forţa utilizatorii să folosească Facebook Messenger. Compania a început deja să trimită mesaje de avertizare către utilizatorii din anumite ţări din Europa de Vest, dar a declarat că migrarea către Facebook Messenger va deveni treptat obligatorie la nivel global.

Eliminând mesageria instantanee din aplicaţiile Facebook, compania va putea îmbunătăţi într-un ritm mai susţinut produsul Facebook Messenger deoarece nu va mai trebui să-şi bată capul problemele de compatibilitate şi cu migrarea schimbărilor în produsul software de bază. Piaţa mesageriei instantanee este una extrem de atrăgătoare şi dinamică, acesta detronând acum un an sacrosanctul SMS, iar Facebook ne-a arătat de multă vreme că vrea să fie un lider prin concurarea şi apoi achiziţia faimosului rival WhatsApp.

Decizia Facebook pare cam pripită în acest moment, compania nefiind pregătită cum trebuie din punct de vedere software pentru o migrare integrală. Facebook a anunţat că această măsură va afecta doar utilizatorii telefoanelor Android şi iOS, lucru de la sine înţeles din moment ce compania nu a lansat până acum o versiune pentru tablete a aplicaţiilor Facebook Messenger de pe aceste platforme. Utilizatorii Windows Phone şi Windows vor fi lăsaţi momentan în pace, din moment ce aceştia folosesc o versiune încă incompletă a produsului sau nu beneficiază deloc de ea, iar utilizatorii telefoanelor Android vechi care rulează încă Gingerbread vor fi şi ei exceptaţi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News