Facebook Messenger are acum şi o versiune optimizată pentru tabletele iPad

Facebook Messenger are acum şi o versiune optimizată pentru tabletele iPad

Unii producători de software pentru platformele mobile obişnuiesc să lanseze un produs conceput doar pentru telefoane, însă amână sau ignoră de-a binelea lansarea unui echivalent pentru tablete, acest comportament  fiind o sursă de nemulţumire pentru cei care folosesc mai multe tipuri de terminale şi doresc să utilizeze aceleaşi aplicaţii. Pe această listă de companii leneşe intră şi Facebook, cunoscuta aplicaţia Messenger primind abia acum o versiune special scrisă pentru tableta iPad.

Versiunea pentru telefoane a aplicaţiei Facebook Messenger a fost lansată acum aproape doi ani, zvonurile care susţineau că produsul va primi o versiune optimizată pentru tablete având mai bine de un an vechime. Compania a investit mult în această aplicaţie pentru a putea concura cu rivalii faimoşi precum WhatsApp (deja achiziţionat), Viber sau Snapchat şi chiar doreşte să ne facă să folosim Facebook Messenger indiferent dacă ne place sau nu, însă această iniţiativă discutabilă are acum măcar un rezultat pozitiv: o versiune nativă pentru tableta Apple iPad.

Versiunea pentru iPad a aplicaţiei Facebook Messenger oferă aceleaşi facilităţi ca produsul echivalent pentru telefoanele iPhone, singurele excepţii fiind opţiunea pentru selfies şi înregistrarea video rapidă Tap and Hold. Aplicaţia fructifică spaţiul mai mare de ecran şi oferă un mod de vizualizare concomitentă a conversaţiilor şi a conţinutului acestora, la care se adaugă clasicele funcţii de mesagerie text, audio sau video. Aplicaţia înlocuiesc modulul de mesagerie din aplicaţia de bază Facebook, butonul dedicat conducând direct către noul produs software.

Noua versiune universală Facebook Messenger 7.0 pentru iOS îmbunătăţeşte stabilitatea şi calitatea convorbirilor audio, oferind totodată şi un spor mic de performanţă pentru modulul de afişare a listei de prieteni şi a stării acestora. În acest moment nu există nici o informaţie despre versiunea echivalentă pentru tabletele Android, însă, dacă ţinem cont că nici măcar aplicaţia principală Facebook nu beneficiază de o astfel de optimizare, probabil că aceasta nu va sosi prea curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News