Facebook Messenger este disponibil acum şi pe terminalele Windows Phone 8

05.03.2014
Facebook Messenger este disponibil acum şi pe terminalele Windows Phone 8

Numărul de aplicaţii disponibile pe o platformă software pentru terminale mobile este probabil cel mai important criteriu de selecţie şi poate face diferenţa dintre succes şi eşec, aşa cum au învăţat pe propria-i piele Microsoft, BlackBerry sau orice altă companie care a încercat să se opună oligopolului Android/iOS. Încetul cu încetul, Windows Phone 8 îşi acoperă lacunele software, cea mai nouă adiţie în Windows Phone Store fiind popularul Facebook Messenger.  

La fel ca în cazul sistemelor de operare rivale Android sau iOS, Facebook a oferit de la bun început o aplicaţie dedicată care a inclus şi opţiunea de mesagerie. Închisă în cadrul aplicaţiei-mamă, aceasta nu era însă cel mai comod instrument de comunicare pentru cei care folosesc foarte des reţeaua de mesagerie instantanee  Facebook, problema fiind rezolvată de aplicaţia separată Messenger.

La fel ca în cazul produselor similare de pe Android şi iOS, Facebook Messenger pentru Windows Phone 8 oferă preluarea tuturor mesajelor în locul aplicaţiei tradiţionale Facebook, particularizarea mesajelor cu stickere şi imagini, posibilitatea iniţierii conversaţiilor în grup, partajarea geo-localizării, semnalizarea prezenţei pe Facebook şi/sau pe Facebook Messenger şi un jurnal al conversaţiilor.

Faimoasele Chat Heads sunt absente, acestea nearmonizându-se probabil cu mediul grafic diferit al platformei, opţiunile de mesagerie vocală nu sunt încă implementate iar compatibilitatea este restrânsă la Windows Phone 8 şi îi lasă în urmă pe proprietarii de terminale Windows Phone 7.x. Vestea bună este că produsul este dezvoltat chiar de către Facebook, nu de Microsoft precum în cazul aplicaţiei de bază, ceea ce promite un ritm de actualizare mai rapid.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News