Facebook Moments, îmbunătăţit cu tehnologii pentru recunoaştere facială şi suport pentru clipuri video

01.03.2016
Facebook Moments, îmbunătăţit cu tehnologii pentru recunoaştere facială şi suport pentru clipuri video

Introdusă anul trecut pentru a simplifica crearea albumelor foto în cadrul reţelei de socializare, Facebook Moments a devenit între timp o aplicaţie separată, oferind un control avansat asupra conţinutului urcat pe serverele Facebook.

Extinsă cu o nouă actualizare, aplicaţia oferă acum suport pentru încărcarea de conţinut video, alături de obişnuitele albume cu poze. Disponibilă în versiuni pentru Android şi iOS, Facebook Moments scanează automat pozele păstrate în memoria telefonului mobil, folosind tehnologii de recunoaştere facială pentru a identifica persoanele surprinse în fiecare cadru. Astfel, pozele etichetate automat pot fi distribuite imediat către prietenii apăruţi în imagini, fără a mai fi necesară selectarea manuală a acestora din lista de contacte.

Chiar dacă încă nu pot fi etichetate automat folosind tehnologiile Facebook pentru recunoaştere facială, clipurile video pot fi adăugate prezentărilor realizate din colecţiile de poze.

Promovată agresiv cu mesaje afişate direct în News Feed-ul Facebook, aplicaţia Facebook Moments are deja o bază de utilizatori numeroasă, care au distribuit deja mai mult de 400 milioane de poze. De ajutor pentru asta a fost şi eliminarea funcţiei Photo Sync din aplicaţia Facebook, utilizatorii fiind în schimb direcţionaţi către pagina de instalare a aplicaţiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video