Facebook oferă suport pentru clipuri video pe Instagram

21.06.2013
Facebook oferă suport pentru clipuri video pe Instagram

Facebook a anunţat introducerea serviciului Video on Instagram – similar competitorului Vine din reţeaua Twitter – ce permite utilizatorilor să încarce filmuleţe scurte obţinute cu telefonul mobil sau tableta.

Spre deosebire de soluţiile competitoare, Instagram nu redă clipurile încărcate continuu, folosind modul Loop. În schimb, filmuleţele ataşate mesajelor pop-up apărute în Feed sunt redate o singură dată, astfel încât să utilizatorii să nu fie copleşiţi cu prea mult conţinut în mişcare.

Facebook oferă suport pentru clipuri video pe Instagram

Fiecare clip încărcat pe Instagram poate avea până la 15 secunde de material video, personalizat folosind unul dintre cele 13 filtre de imagine adăugate special pentru acest serviciu. Suplimentar, avem şi o funcţie de stabilizare a imaginii numită Cinema, menită să facă mai uşor de vizionat clipurile înregistrate în grabă.

Noua versiune Instagram, actualizată cu funcţia Video on Instagram, este disponibilă deja pentru download şi instalare în magazinele de aplicaţii Google Play şi Apple App Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult