Facebook pentru Android va primi o versiune nativă, HTML5 a fost o greşeală

Facebook pentru Android va primi o versiune nativă, HTML5 a fost o greşeală

Standardul HTML5 ne este promis de către dezvoltatorii de aplicaţii şi platforme Web ca un tărâm al făgăduinţei, însă compatibilitatea lui cu orice platformă software nu este întotdeauna şi cheia succesului. Mark Zuckerberg, fondatorul, preşedintele şi managerul Facebook, a admis că alegerea HTML5 ca fundament pentru aplicaţiile mobile ale celei mai utilizate platforme de socializare a fost o greşeală.

Acum trei săptămâni, Facebook a actualizat aplicaţia sa pentru iOS la versiunea 5.0 şi trecerea la utilizarea de cod nativ a fost un succes. O aplicaţie problematică pe care nici măcar modurile inteligente de randare a graficii şi gestionare a memoriei ale acestui sistem de operare mobil nu au putut-o salva, Facebook pentru iOS a fost propulsată de la o notă de 1.5/5 la 4.5/5, un răspuns clar al utilizatorilor la performanţele net superioare oferite de noua versiune.

Vestea cea bună pentru utilizatorii Android este că o versiune nativă pentru această platformă este în dezvoltare. Mark Zuckerberg a afirmat că aceasta este în lucru şi va fi lansată „în curând”, însă nu a oferit şi o dată de lansare estimativă.

Protocolul HTTP nu oferă mereu performanţe satisfăcătoare atunci când numărul de cereri este foarte mare, Google încercând de ceva vreme să ofere o alternativă. Până atunci, cazul aplicaţiilor complexe precum produsul Facebook poate servi ca avertisment pentru dezvoltatori, în special pentru Mozilla, al cărui viitor sistem de operare mobil este bazat doar pe HTML5.

Facebook pentru Android va primi o actualizare binemeritată

Urmărește Go4IT.ro pe Google News