Facebook pentru iOS primeşte transmisii live şi colaje foto

04.12.2015

Facebook a oferit până în prezent posibilitatea de a realiza transmisiuni live de pe smartphone doar celebrităţilor, prin intermediul aplicaţiei Mentions, însă acum începe să lanseze această funcţie şi către utilizatorii de rând. Alături de noua capabilitate, realizată ca un răspuns la Periscope-ul celor de la Twitter, Facebook introduce şi posibilitaea de a realiza colaje foto/video animate. Ambele funcţii vor fi lansate treptat, debutând iniţial în Statele Unite şi momentan doar pe platforma iOS.

Realizarea de transmisii live este foarte simplă. Poţi începe să comunici prin intermediul unui flux video în timp real prin simpla publicare a unui nou status, alegând noua funcţie „Live Video”. Poţi transmite folosind oricare dintre camerele smartphone-ului, iar prietenii pot comenta în timp real. La finalul transmisiei, clipul va rămâne salvat pe Timeline-ul personal pentru a putea fi vizionat şi de către cei care nu erau online în acel moment. Pentru a asigura popularitatea acestei funcţii, există şi posibilitatea de abonare la transmisiile prietenilor preferaţi, pentru a primi notificare de fiecare dată când începe un livestream.

Cea de-a doua funcţie nouă din aplicaţia Facebook pentru iOS este publicarea de colaje foto. Acestea pot fi realizate foarte simplu, folosind integrarea cu albumul foto de pe iPhone. Facebook detectează automat mai multe fotografii realizate în cadrul unui anumit eveniment şi sugerează publicarea lor într-o singură postare. Acestea pot fi rearanjate şi redimensionate şi includ posibilitatea alături de un titlu şi o locaţie, şi oferă de asemenea capabilitatea de a eticheta persoanele din fotografii. Colajele vor fi lansate mai repede decât transmisiile live şi vor începe să apară în aplicaţia pentru iOS începând de astăzi.

Cei care folosesc Facebook pe Android vor trebui să mai aştepte o perioadă până când primesc acces la aceste funcţii. Deşi colajele au fost deja confirmate pentru începutul anului 2016, momentan compania nu spune nimic despre disponibilitatea transmisiilor live pe platforma Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult