Facebook permite utilizatorilor Messenger să trimită partenerilor de discuţie harta cu locaţia unde se află

Facebook permite utilizatorilor Messenger să trimită partenerilor de discuţie harta cu locaţia unde se află

Facebook actualizează aplicaţia Messenger, simplificând modul în care utilizatorii pot oferi partenerilor de conversaţie indicaţii privind locaţia actuală, respectiv puncte de întâlnire şi destinaţii de vizitat.

Facebook permite utilizatorilor Messenger să trimită partenerilor de discuţie harta cu locaţia unde se află

Activată automat la instalarea aplicaţiei Facebook Messenger, funcţia de localizare ataşează deja coordonatele locaţiei actuale la fiecare mesaj text trimis între utilizatori, fără însă ca administratorii reţelei de socializare să fi explicat pe îndelete care sunt avantajele, respectiv riscurile la care se expun utilizatorii permiţând telefonului mobil să trimită automat coordonatele de localizare. Noi semne de întrebare au fost ridicate şi de apariţia unor aplicaţii create de terţi, cum este şi Marauder’s Map, capabile să traseze pe hartă itinerariul deplasărilor făcute de alţi utilizatori pe baza coordonatelor de localizare raportate automat telefoanele şi tabletele care au instalată aplicaţia Messenger.

Optând pentru o abordare mai puţin ameninţătoare decât cea folosită de extensia Marauder’s Map pentru Google Chrome (retrasă între timp), Facebook va include în aplicaţia Messenger o funcţie prin care utilizatorii pot arăta prietenilor o hartă cu locaţia în care se află chiar în fereastra de conversaţie. Opţional, vom putea marca pe hartă coordonatele unui punct de întâlnire sau obiectiv de vizitat.

Modificarea făcut nu afectează însă în nici un fel modul în care aplicaţia raportează coordonatele de localizare altor utilizatori: ˝Messenger nu obţine automat coordonatele de localizare raportate de dispozitiv atunci când funcţionează în fundal – numai atunci când selectezi o locaţie şi foloseşti comanda Send  în timp ce foloseşti aplicaţia Messenger˝, declară un reprezentat al companiei într-o postare pe blog.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult