Firefox 29 Beta include noua interfaţă Australis şi sincronizare îmbunătăţită

21.03.2014
Firefox 29 Beta include noua interfaţă Australis şi sincronizare îmbunătăţită

Mozilla Foundation a anunţat acum câteva zile că va abandona dezvoltarea şi lansarea versiunii optimizate pentru mediul grafic Modern UI din Windows 8 a popularului său browser Firefox, însă compania nu a uitat de cealaltă actualizare grafică pe care ne-a promis-o de mult timp. După câteva amânări, Firefox 29 Beta primeşte noua interfaţă Australis şi se îndreaptă către debutul oficial.

Interfaţa grafică a browser-ului Firefox a fost subiectul unei serii de mici ajustări şi cosmetizări de-a lungul anilor. Dacă facem însă o comparaţie între versiunea curentă cu numărul 28 şi prima versiune lansată acum 10 ani, puteam observa că nimic esenţial nu s-a schimbat cu adevărat. Australis, interfaţa grafică pe care Mozilla o pregăteşte de ceva vreme, a apărut însă în cadrul versiunii Beta a browser-ului Firefox 29 şi îşi va face debutul oficial peste şase săptămâni, atunci când acest produs va fi finalizat şi lansat oficial.

Promisă iniţial pentru versiunea cu numărul 25, interfaţa Australis a întârziat pentru a fi supusă unor ajustări şi optimizări suplimentare şi-şi va face debutul abia în Firefox 29. Noua interfaţă adoptată de Mozilla se depărtează mult de aspectul tradiţional al browser-ului Firefox şi va nemulţumi, mai mult ca sigur, câţiva utilizatori.

Interfaţa Australis este asemănătoare cu mediul grafic al browser-ului rival Chrome. Aceasta oferă taburi de dimensiuni mici cu colţuri rotunjite şi integrare coloristică discretă, un meniu centralizat cu un design complet refăcut care se ascunde în spatele unui buton dedicat şi câteva butoane noi, care ascund, printre altele, şi un manager îmbunătăţit pentru site-urile favorite.

Odată cu Firefox 29 îşi va face debutul public şi noul serviciu de sincronizare a site-urilor favorite, sesiunilor şi datelor de autentificare Firefox Accounts. Comun cu sistemul de sincronizare implementat pe Firefox OS, versiunea îmbunătăţită a vechiului Firefox Sync promite o securitate superioară şi o viteză de sincronizare mai bună.

Utilizatorii curioşi pot testa noutăţile descărcând şi instalând versiunea Beta a browser-ului, cei care nu sunt dornici de experimente putând aştepta actualizarea oficială care va avea loc peste şase săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News