Firefox 40 a fost lansat. Aduce o interfaţă nouă şi protecţie pentru malware

12.08.2015
Firefox 40 a fost lansat. Aduce o interfaţă nouă şi protecţie pentru malware

Mozilla a lansat versiunea 40 finală a browserului Firefox. Aceasta aduce schimbări la capitolul interfaţă, cât şi o serie de funcţii noi care să creeze o experienţă de navigare mai confortabilă pe internet. Nici securitatea nu a fost ignorată, iar performanţa a fost îmbunătăţită, mai ales în cazul afişării de elemente grafice complexe. Majoritatea acestor noutăţi se vor găsi şi în Firefox 40 pentru Android, care se va lansa foarte curând.

Probabil cea mai evidentă schimbare adusă de Firefox 40 este noua interfaţă grafică, aliniată la filosofia de design din spatele Windows 10. Partea de sus a ferestrei are acum un aspect plat şi este mai îngustă, oferind mai mult spaţiu pentru afişarea paginilor de internet. Există acum o nouă componentă a browser-ului numită Suggested Tiles, care afişează o matrice de site-uri care s-ar putea adresa utilizatorilor, în funcţie de istoricul de navigare. Această funcţie este disponibilă la deschiderea unui nou tab şi poate fi dezactivată la comandă.

Tot la capitolul interfaţă se încadrează şi noul meniu pentru gestionarea de plug-in-uri, care este în ton cu meniul de setări, care a primit un tratament asemănător în versiunea 39 a browser-ului. Unealta de chat „Hello” poate acum să fie folosită pentru a porni discuţii despre tab-urile deschise folosind noua opţiune „Let’s talk about”. Atât versiunea desktop, cât şi cea mobilă vor oferi o protecţie avansată împotriva descărcării de fişiere infectate, iar dezvoltatorii vor avea acces la trei noi moduri de afişare: Waterfall, Call Tree şi Flame Chart.

Firefox 40 poate fi descărcat chiar acum de pe site-ul Mozilla pentru PC, Mac OS X şi Linux.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult