Firefox 41, lansat în versiune finală

23.09.2015
Firefox 41, lansat în versiune finală

Web browserul Firefox a trecut la versiunea 41, cu suport pentru mesagerie instant şi alte îmbunătăţiri.

În timp ce versiunea pentru Android se lasă aşteptată, utilizatorii de PC-uri pot experimenta noua funcţie de mesagerie instant adăugată prin Firefox Hello. Versiunea 41 conţine şi alte îmbunătăţiri, cum ar fi suport pentru setarea unei poze de profil pentru fiecare cont de utilizator Firefox, încărcată de pe hard disk sau obţinută folosind webcam-ul. Odată aplicată, poza de profil este vizibilă în mai multe locaţii, cum ar fi meniul Firefox, în ecranul Sync Screen şi ferestrele de chat Firefox Hello.

Firefox 41, lansat în versiune finală

Cât despre Firefox Hello, funcţia de mesagerie extinde suportul pentru apeluri audio şi video cu o casetă pentru mesaje instant, apărând în partea de jos a ferestrei de chat principală.

Sub capotă, Firefox 41 înăspreşte controalele de securitate asupra API-ului WebRTC şi extinde capabilităţile Input Method Editor (IME) sub Windows, folosind Windows Text Services Framework (TSF).

Disponibilă în scurt timp, versiunea Firefox 41 pentru Android permite realizarea de căutări rapide interogând diverse motoare de căutare direct din panoul Search. Utilizatorii de tablete cu Android pot acum să închidă tab-urile deschise în Firefox folosind simple comenzi swipe. A fost adăugat un nou overlay permiţând căutarea manuală în colecţia de parole păstrate în managerul de parole Firefox, respectiv preluarea acestora prin comenzi copy/paste atunci când funcţia de auto-completare a datelor de login nu a dat rezultatele dorite.

Secţiunea Bookmark Manager a primit noi unelte pentru detectarea bookmark-urilor duplicat. Utilizatorii pot acum să lanseze aplicaţii de Android direct din paginile web, respectiv să asculte fişiere MP3 (doar dispozitivele cu Android Lollipop)

Mozilla oferă deja pentru download Firefox 41 în versiune finală, ediţia pentru Android urmând să fie actualizată automat prin magazinul Play Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult