Firefox primeşte un nou generator de parole şi pagină cu statistici privind blocarea monitorizării online

23.10.2019
Firefox primeşte un nou generator de parole şi pagină cu statistici privind blocarea monitorizării online

Mozilla lansează o actualizare importantă pentru browserul Firefox, conţinând noi îmbunătăţiri pe partea de securitate.

Noua versiune Firefox adaugă un dashboard în care putem urmări câte trackere web folosite la colectarea de informaţii despre sesiunea de navigare au fost blocate în ultima săptămână. Acesta poate fi accesat prin clic pe simbolul „scut” afişat în dreptul barei de adrese

Şi mai interesant este însă noul generator de parole bazat software-ul Lockwise. Acesta asistă setarea de parole sigure folosind şiruri de caractere generate aleatoriu, combinaţiile rezultate fiind apoi memorate în browser şi ataşate contului Firefox. Mozilla precizează că parolele salvate sunt verificate permanent contra unei baze de date în care sunt catalogate breşe de securitate, utilizatorii fiind imediat alertaţi dacă parola ataşată unui cont ar putea fi compromisă.

În afară de raportul pentru trackerele web blocate de web browser, utilizatorii pot consulta şi un sumar cu parolele salvate în Firefox Lockwise, unde au posibilitatea să vizualizeze, actualizeze, sau să şteargă datele de login pentru conturi de care nu se mai folosesc.

Noul generator de parole este propus automat la detectarea formularelor de înregistrare, propunând inserarea unei parole generată aleatoriul. Sugerate automat sau alese manual de utilizator, parolele salvate în Lockwise sunt sincronizate automat între toate dispozitivele folosite (ex. smartphone, tabletă, PC), utilizatorul trebuind doar să memoreze parola contului Firefox.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video