Funcția Circle to Search ajunge și pe iPhone. Google evită restricțiile impuse de Apple

08.05.2024
Funcția Circle to Search ajunge și pe iPhone. Google evită restricțiile impuse de Apple

Google aduce funcția Circle to Search pe orice telefon iPhone. Noua funcție de căutare este disponibilă prin intermediul aplicației Lens.

La începutul acestui an, Google a lansat ofuncția Circle to Search pentru Android, care face o captură de ecran și vă permite să selectați ce să căutați. Datorită Google Lens și comenzilor rapide din sistemul de operare iOS, capabilitatea funcției Circle to Search poate fi acum replicată pe orice iPhone.

Potrivit 9to5Google, principala diferență dintre Google Lens și Circle to Search este modul în care acesta din urmă este accesibil universal pe Android cu o apăsare lungă a barei de gesturi sau a butonului de pornire. În rest, ele folosesc aceeași tehnologie de căutare și OCR – Optical Character Recognition, deși Circle to Search beneficiază de capacitatea de a încercui elementele pe care doriți să le selectați în loc să fie nevoie doar să atingeți.

Google aduce Circle to Search și pe iPhone

Aplicația Google oferă acum o comandă rapidă care va face o captură de ecran și o va trimite la Google Lens pentru analiză. Puteți activa comanda rapidă „Search your screenshot” cu ajutorul butonului de acțiune de pe iPhone 15 Pro. Cu toate acestea, comanda poate fi replicată pe toate celelalte iPhone-uri moderne datorită gestului Back Tap. Puteți atinge de două ori sau de trei ori partea din spate a dispozitivului pentru a lansa comanda rapidă pe care o puteți configura astfel:

Accesați Setări > Accesibilitate > Atingeți;
Derulați în jos, apoi selectați Back Tap;
Selectați Back Tap sau Trippe Tap;
Derulați în jos până la zona de comenzi rapide, apoi alegeți o comandă rapidă;
Atingeți Back Tap pentru a aplica setarea;
Atingeți de două ori sau de trei ori spatele telefonului pentru a activa comanda rapidă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult