Funcția de printare din Windows 10, lăsată nefuncțională de o actualizare Windows

15.06.2020
Funcția de printare din Windows 10, lăsată nefuncțională de o actualizare Windows

Menit să corecteze multe din problemele de care te poți lovi după instalarea Windows 10 May 2020 Update, pacth-ul lansat de Microsoft săptămâna trecută a introdus un nou bug care strică funcția de printare din Windows 10.

Identificat drept KB4557957, acesta trebuia să fie doar încă o actualizate cumulativă pentru Windows 10, lansată pentru a rezolva unele dintre problemele de compatibilitate apărute pe anumite configurații PC după actualizarea la cea mai nouă revizie Windows.

Remarcabil este că deși nu a fost complet lipsit de surprize neplăcute, debutul noii versiuni Windows 10 May 2020 Update la finalul lunii trecute nu a creat haos în rândul utilizatorilor de PC-uri, reacția promptă a Microsoft de a bloca instalarea pe configurațiile cu probleme de compatibilitate scutind multe bătăi de cap pentru utilizatori. Însă actualizarea KB4557957 aproape că a schimbat acest parcurs lipsit de evenimente majore, introducând un bug care strică funcția de printare indiferent de modelul imprimantei folosite.

Bug-ul se manifestă la încercarea de printare sub Windows 10 a documentelor PDF și în mod ciudat, împiedică până și folosirea opțiunii ”print to PDF”, utilă pentru exportarea docuemtenlor text și pagini web ca fișiere PDF salvate pe hard disk.

Concret, problema se manifestă prin apariția unui mesaj de eroare sau închiderea aplicației Prind Spooler fără ca documentul să mai fie trimis imprimantei. Ocazional, este blocată și aplicația din care s-a pornit cererea de printare, cauzând pierderea documentelor editate și nesalvate încă.

Din păcate, problema încă este în curs de investigare la Microsoft, un nou patch Windows 10 urmând să fie lansat în perioada următoare.

Ca un remediu neoficial, utilizatorii pot descărca și instala un alt tip de driver numit PCL6 pentru ca imprimanta să funcționeze din nou, deoarece simpla reinstalare a driverului standard din Windows 10 nu rezolvă problema.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult