Funcţie nouă în web browser-ul Chrome Beta pentru Android

Funcţie nouă în web browser-ul Chrome Beta pentru Android

Versiunea Beta 34 a web browser-ului Chrome pentru Android introduce o funcţie nouă, utilă celor care doresc să redea filmuleţe pe ecranul televizorului.

Mai exact, Google a adăugat ultimei versiuni Chrome Beta pentru Android compatibilitate cu dispozitivele Chromecast, folosite pentru redarea de filmuleţe YouTube pe televizor folosind conexiune wireless. Teoretic, funcţia de streaming video poate fi utilizată cu orice clip încorporat în paginile web pe care le vizităm, cerinţa de bază fiind doar folosirea standardului HTML5. Din păcate funcţionarea fără probleme a fost confirmată deocamdată doar pentru clipuri YouTube.

Funcţie nouă în web browser-ul Chrome Beta pentru Android

Fiind încă la stadiu experimental, suportul pentru dispozitive Chromecast  trebuie activat mai întâi tastând chrome://flags/#enable-cast în caseta pentru adrese, urmată de repornirea web browser-ului. Mai departe trebuie avut grijă ca filmuleţele YouTube pe care le vizionăm să fie lansate direct în web browser-ul Chrome pentru Android şi nu cu aplicaţia YouTube instalată pe telefon sau tabletă. Activarea funcţiei Chromecast este confirmată de prezenţa unui icon deasupra clipului video aflat în redare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult