Funcționalitatea Quick Share este disponibilă acum și cu PC-uri/laptopuri non-Samsung

08.07.2023
Funcționalitatea Quick Share este disponibilă acum și cu PC-uri/laptopuri non-Samsung

Samsung a lansat funcționalitatea Quick Share în urmă cu trei ani, prezentând o metodă simplă de a trimite fișiere, link-uri și alte tipuri de date între telefoanele tale PC-uri/laptopuri, cu condiția acestea să fie toate modele Samsung.

Capabilitatea este asemănătoare funcției AirDrop disponibilă pe dispozitivele Apple, Samsung încercând doar să ofere o soluție ceva mai completă.

Aplicația Quick Share pentru Windows a apărut în cadrul unui parteneriat de lungă durată între Microsoft și Samsung, care în ultimii ani au colaborat strâns pentru a apropia telefoanele companiei de computerele echipate cu sistemul de operare desktop. Ajunsă la versiunea v1.4v40. aplicația Quick Share scapă de limitarea compatibilității doar la dispozitive Samsung, cu anumite condiții.

În mod greu de înțeles momentan, PC-ul cu care vrei să te conectezi pentru transferuri de fișiere trebuie să aibă interfață Bluetooth cu chipset Intel și cel puțin versiunea de driver 22.50.02. În plus, interfața WiFi trebuie să fie tot o soluție Intel, cu drivere ajunse la versiunea 22.50.02, sau mai sus. Astfel, s-ar părea că noua funcționalitate este tot „cu dedicație”, existând hardware/software care limitează sever accesul utilizatorilor de rând.

Acestea fiind spuse, Quick Share nu este singura modalitate de a transfera fișiere între Windows și Android. Poți transfera fișiere wireless între cele două platforme folosind Microsoft Phone Link sau Google Nearby Share. Ambele aplicații oferă aceeași funcționalitate ca și Quick Share, plus ca sunt și gratuite. Deci, chiar PC-ul tău nu este acceptat de soluția oferită de Samsung, rămâne doar să comuți la o altă aplicație compatibilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult