Gmail 5.0 pentru Android va deveni un client universal pentru email

03.11.2014
Gmail 5.0 pentru Android va deveni un client universal pentru email

Update: Aplicaţia Gmail 5.0 a fost lansată oficial şi este disponibilă în magazinul Google Play.


Data de lansare a noului sistem de operare Android 5.0 se apropie, unele surse neconfirmate afirmând că terminalele Nexus ar putea primi actualizarea începând chiar de astăzi. În acest răstimp, Google actualizează aplicaţiile sale la noile linii de design Material din Lollipop, iar una dintre cele mai importante dintre acestea a primit şi ea atenţie: Gmail.

Noua aplicaţie Gmail nu este încă publicată în Google Play, aceasta urmând probabil să fie oferită imediat ce şi Android 5.0 Lollipop va poposi pe primele terminale Nexus. Cele două fişiere .apk au ajuns însă în mâna celor de la Android Police, iar noua versiune 5.0 este probabil cea mai importantă actualizare din istoria faimoasei aplicaţii Gmail.

Cea mai mare noutate este, fără îndoială, transformarea aplicaţiei Gmail pentru Android într-un client universal de email. Versiunea 5.0 oferă, pe lângă evidenta compatibilitate cu serviciul de mesagerie electronică de la Google, şi suport pentru conturile POP3, IMAP sau Exchange şi profiluri prestabilite pentru servicii populare precum Yahoo, iCloud sau Outlook. Cei care erau nevoiţi să folosească până acum în paralel şi aplicaţia nativă Mail sau orice alt client din Play Store vor fi probabil mulţumiţi, Gmail 5.0 oferindu-le toate serviciile în cadrul unei singure aplicaţii.

Designul Gmail 5.0 a fost actualizat conform noilor linii de design din Android 5.0, acesta folosind o paletă de culori vie, o culoare roşie predominantă particulară, fundaluri albe luminoase, butoane şi pictograme cu formă circulară şi un meniu lateral refăcut. Aplicaţia permite setarea unor intervale de sincronizare şi a unor notificări sonore particularizate pentru fiecare cont în parte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News