Gmail ar putea adăuga opţiune pentru trimiterea de mesaje care se „autodistrug” după ce sunt citite

16.04.2018
Gmail ar putea adăuga opţiune pentru trimiterea de mesaje care se „autodistrug” după ce sunt citite

Spre deosebire de filmele cu spioni, telefonul mobil nu va izbucni în flăcări după ce ai citit ultimul mesaj trimis folosind opţiunea „confidenţial mode”.

Gândit pentru mesaje cu termen de valabilitate limitat, opţiunea „confidenţial mode” va permite utilizatorilor să aleagă o durată de timp după care mesajul trimis să nu mai poată fi citit, printat sau redirecţionat unei alte adrese email.

Alternativ, utilizatorii Gmail vor putea seta o parolă, care să fie cerută destinatarului atunci când se încearcă accesarea mesajului. Parola poate fi trimisă separat prin mesaje SMS, sau comunicată destinatarului prin alte mijloace.

Aparent, va exista şi o opţiune pentru auto-distrugerea mesajelor, de îndată ce au fost citite la destinatar.

Nu este clar cum va funcţiona opţiunea „confidenţial mode” pentru mesajele trimise către adrese non-Gmail, sistemul care probabil funcţionează cu ajutorul unor tehnologii de criptare necesitând suport şi la partea de software.

Mai multe detalii am putea afla în următoarele săptămâni, Google plănuind pentru serviciul Gmail o revizie mai amplă, care vizează inclusiv partea de interfaţă.

 

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult