Google a actualizat sistemul de operare Android la versiunea 5.0.1

Google a actualizat sistemul de operare Android la versiunea 5.0.1

Prima noastră experienţa cu versiunea finală a noului Android 5.0 Lollipop a fost în general pozitivă, însă există şi utilizatori care nu au fost prea mulţumiţi după ce şi-au actualizat terminalele Nexus la cea mai proaspătă versiune a platformei software Google. O parte dintre aceste probleme vor fi rezolvate în zilele următoare, Google lansând după două săptămâni actualizarea Android 5.0.1.

Google nu oferă încă o listă completă a schimbările operate în cadrul codului-sursă Android, în acest moment remarcându-se două schimbări. Prima dintre acestea vizează formatarea accidentală a telefonului, o problemă rară dar extrem de deranjantă care se putea manifesta în anumite condiţii. De exemplu, Android 5.0 interpretează simpla atingere a ecranului ca pe o încercare de deblocare a telefonul cu ajutorul Pattern Lock, iar activarea ecranului în buzunar putea duce rapid la atingerea numărului maxim de încercări permise şi la formatarea telefonului.

Cea de-a doua modificare vizează în principal utilizatorii tabletei Nexus 7 2013, care s-au plâns de redarea media defectuoasă. Android 5.0 a înlocuit vechea platformă media AwesomePlayer cu NuPlayer, chiar dacă acesta din urmă este declarat ca fiind încă în stadiul experimental, iar unii utilizatori au fost puşi în imposibilitatea de a reda fişiere video în anumite condiţii.

Pe lista schimbărilor mai figurează schimbarea anumitor parametri pentru alocarea memoriei, repararea unor probleme de autentificare Wi-Fi, actualizarea versiunii kernel-ului şi altele.

În acest moment, Google oferă imagini complete cu Android 5.0.1 doar pentru terminalele Nexus 9 Wi-Fi, Nexus 7 2013 Wi-Fi şi Nexus 10, celelalte imagini şi actualizările OTA urmând să devină disponibile în zilele următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News