Google a lansat Android 4.4.1, actualizarea aduce îmbunătăţiri camerei foto din Nexus 5

Google a lansat Android 4.4.1, actualizarea aduce îmbunătăţiri camerei foto din Nexus 5

Acum o lună am aflat de îmbunătăţirile rutinelor software aferente capturii foto pe care Google le va introduse în Android. Până când acestea se vor materializa, Google a început deja să ia ceva mai în serios acest aspect şi a anunţat lansarea actualizării minore 4.4.1, care îmbunătăţeşte performanţele foto ale telefonului Nexus 5.

Android 4.4.1 este o actualizare minoră menită sa rezolve diverse probleme software ale platformei, cea mai interesantă noutate fiind îmbunătăţirea capturii foto a telefonului Nexus 5. Conform declaraţiei făcute de David Burke, directorul echipei de dezvoltare software Android, Nexus 5 va beneficia de o focalizare mai rapidă şi de o latenţă mai mică a declanşatorului. În plus, modul automat de lucru se va baza mai puţin pe sistemul de stabilizare optică al camerei şi va alege timpi de expunere mai scurţi, promiţând imagini mai clare dar cu evidenta penalizare a zgomotului.

Alte îmbunătăţiri afectează balansul de alb şi expunerea, Nexus 5 urmând să ofere o prestaţie mai bună decât cea din prezent. Aplicaţia software beneficiază de timpi mai mici de încărcare iar modul de lucru HDR+ oferă un indicator vizual al progresului si pinch to zoom.

Android 4.4.1 repară şi o problemă a modului de deblocare cu ajutorul recunoaşterii faciale, care provoca ocazional probleme aplicaţiei camerei foto şi necesita o repornire pentru revenirea la un comportament normal. Actualizarea va fi disponibilă pe terminalele Nexus 5 începând de astăzi, Google nedezvăluind alte modificări sau dacă ajustările modului foto vor îmbunătăţi şi prestaţia altor terminale din familia Nexus.

În acest moment, Google oferă imaginile ROM ale actualizării Android 4.4.1 doar pentru Nexus 5, Nexus 7 2013 (Wi-Fi), Nexus 7 (Wi-Fi şi Data) şi Nexus 10, restul produselor urmând să primească atenţia cuvenită în cursul săptămânii viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News