Google a lansat o aplicaţie pentru iPhone care transformă instantaneele Live Photos în GIF-uri animate foarte reuşite

08.06.2016
Google a lansat o aplicaţie pentru iPhone care transformă instantaneele Live Photos în GIF-uri animate foarte reuşite

Noua aplicaţie Motion Stills foloseşte tehnologii Google pentru stabilizare video, transformând instantaneele Live Photos în poze suprarealiste, conţinând elemente dinamice suprapuse peste un fundal static.

Potrivit Google, aplicaţia foloseşte un algoritm de „procesare liniară pentru calcularea unui traseu virtual al camerei video” obţinând un efect cinematic în care secvenţa video rezultată pare filmată cu echipament special de stabilizare. Efectul artistic este obţinut identificând şi separând automat elementele aflate în plan apropiat de fundalul îndepărtat. Astfel, în timp ce fundalul rămâne fixat într-o imagine statică, obiectele dinamice aflate în plan apropiat pot reda senzaţia de mişcare.

Pentru ca totul să fie perfect, aplicaţia determină automat momentul optim pentru tăierea imaginii, rezultând un GIF animat care poate rula fără probleme în modul Loop.

Toate acestea sun posibile fără nevoia unei conexiuni la internet, aplicaţia Motion Stills aplicând transformările necesare folosind puterea de procesare a telefonului mobil.

Facebook experimentează pe utilizatori închizându-le aplicaţia de mobil fără motiv
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult