Google actualizează suita sa office cu trei noi aplicaţii: Docs, Sheets şi Slides

01.05.2014
Google actualizează suita sa office cu trei noi aplicaţii: Docs, Sheets şi Slides

Chiar dacă unele persoane strâmbă din nas atunci când aud sintagma „era Post PC” deoarece tabletele sau telefoanele nu pot înlocui încă un calculator atunci când vine vorba de productivitate, lucrurile încep să se îmbunătăţească încetul cu început iar marile companii încep să ia tot mai în serios acest segment. Cea mai nouă mutare în acest sector de piaţă aparţine celor de la Google, compania anunţând trei noi produse software pentru utilizarea cunoscutului serviciu Google Docs.

În toamna anului trecut, Apple a anunţat gratuitatea suitei de aplicaţii de birou iWork şi lansarea unei interfeţe Web pentru lucrul cu documentele, iWork for iCloud încercând să concureze astfel cu Google Docs şi Office365. Acum o lună, compania Microsoft a făcut un mult aşteptat pas şi a lansat suita Microsoft Office pe tabletele iPad, iar acum este rândul celor de la Google să îmbunătăţească oferta Google Docs cu aplicaţii dedicate pentru editarea fişierelor.

Parte integrantă a serviciului de stocare Google Drive de mai bine de doi ani, suita Google Docs a putut fi utilizată până acum fie cu ajutorul unui browser, fie direct din aplicaţiile dedicate Drive pentru Android şi iOS. Începând de astăzi, utilizatorii acestui serviciu pot utiliza noile aplicaţii Docs şi Sheets pentru editarea documentelor text şi a foilor de calcul tabelar, produsul pentru prezentări Slides fiind doar anunţat şi urmând să fie disponibil în curând.

Cele două aplicaţii disponibile în acest moment, Docs şi Sheets, permit editarea fişierelor deja stocate în Google Docs,  pot funcţiona offline, permiţând astfel crearea sau editarea locală fără a necesita o conexiune permanentă la Internet, şi oferă facilităţile de colaborare şi comunicare deja cunoscute. Noile produse software nu aduc încă facilităţi noi faţă de modulul echivalent care a fost integrat până acum în aplicaţia Google Drive, însă lansarea acestor produse sub forma unor aplicaţii dedicate ne face să credem că Google intenţionează să adopte un ritm de dezvoltare ceva mai susţinut pentru suita sa Office de pe terminalele mobile.

Google Docs şi Google Sheets sunt disponibile pe platformele Android (Docs, Sheets) şi iOS (Docs, Sheets), fiind compatibile atât cu telefoanele cât şi cu tabletele care folosesc aceste platforme.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News