Google adaugă în Play Store un nou tab Offers cu aplicații și jocuri la preț redus

30.01.2022
Google adaugă în Play Store un nou tab Offers cu aplicații și jocuri la preț redus

Inițial pentru utilizatorii din Statele Unite, India și Indonezia, Google adaugă în Play Store un nou Tab selectabil la partea de jos e ecranului, unde sunt listate aplicații, jocuri, filmele și alte produse incluse în diverse promoții.

Poziționat central, între tab-urile Games – Apps și Movies – Books, tab-ul Offers va afișa o selecție de produse la preț redus, stabilită de algoritmii Google pe baza preferințelor tale exprimate anterior. La rândul său, tab-ul Offers este împărțit pe mai multe categorii de interes, cum ar fi Game offers you might like, App offers you might like, Fintess, inchirieri filme, etc.

Tab-ul Offers listează doar promoții cu durată de timp limitată, evidențiată cu un cronometru. Astfel, reducerile afișate aici pot fi mai mari decât cele afișate uneori la secțiunea Offers and Notifications, accesibilă din meniul principal al aplicației.

Interesant este că aceeași funcționalitate era oferită cândva prin intermediul unei aplicații dedicate, numită Offers. După retragerea acesteia, funcționalitatea a reapărut la secțiunea Offers & notifications din aplicația Play Store. Noul tab Offers vine ca o abordare mult mai vizibilă în interfața Play Store și cu o selecție diversificată de produse.

Tab-ul Offers face parte dintr-un pachet mai amplu de modificări aduse magazinului Play Store începute din luna octombrie 2021 prin aplicarea temei de interfață Material You, inspirată de Android 12.

Identificat cu simbolul unei etichete, noul tab Offers este disponibil deocamdată doar pentru utilizatorii din anumite regiuni ale lumii, precum SUA, India și Indonezia. Probabil că Google va activa această funcționalitate și pentru consumatorii europeni, în cursul acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult